10 λόγοι που θυμώνουν τα παιδιά

10 λόγοι που θυμώνουν τα παιδιά

10 λόγοι που θυμώνουν τα παιδιά

 

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι θυμώνουν και τα παιδιά. Ο θυμός είναι συνήθως άμυνα σε άλλα αρνητικά συναισθήματα όπως η θλίψη, η ζήλια, η απογοήτευση και ο φόβος. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει κανείς τους λόγους που ένα παιδί θυμώνει και φτάνει πολλές φορές σε υπερβολές. Ακολουθούν κάποιοι από τους βασικούς λόγους που οδηγούν τα παιδιά στο σημείο να θυμώσουν και να ξεσπάσουν.

 

  1. Είναι κουρασμένα, πεινασμένα ή μπερδεμένα. Για τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν τι αισθάνονται. Προσπαθούν να δείξουν την ενόχλησή τους μέσα από έντονα συναισθήματα όπως ο θυμός και η θλίψη.
  2. Αισθάνονται αδύναμα. Για τα παιδιά ο κόσμος των μεγάλων είναι δύσκολη υπόθεση. Δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των ενηλίκων ούτε να υπερισχύσουν σε μία κατάσταση ή σε ένα γεγονός.
  3. Αισθάνονται αποπροσανατολισμένα. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα καθημερινό πρόγραμμα να ακολουθούν, πράγμα που πολλές φορές οι ενήλικες το ξεχνάνε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται και οι γονείς να μην μπορούν να καταλάβουν τι έχει πάει λάθος.
  4. Αισθάνονται πληγωμένα. Δεν είναι εύκολο για κάποιον ενήλικα να εκφράσει τη στενοχώρια του, πόσο μάλλον για ένα παιδί. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πούνε ότι τα πλήγωσε κάτι πόσο μάλλον γιατί αισθάνονται έτσι.
  5. Μεταθέτουν το θυμό τους. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να δείξουν το θυμό τους για τον πραγματικό λόγο με αποτέλεσμα να βγάλουν νεύρα σε κάποια άλλη στιγμή ξαφνικά και απροειδοποίητα.
  6. Τα όριά τους έχουν παραβιαστεί. Είτε αυτό αφορά το καθημερινό τους πρόγραμμα, είτε τα συναισθηματικά τους όρια.
  7. Αισθάνονται άγχος. Όπως και στους ενήλικες έτσι και στα παιδιά το άγχος προκαλεί ένταση και νεύρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκφράζονται έντονα και με λανθασμένα πολλές φορές συναισθήματα.
  8. Δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα παιδιά θυμώνουν. Θέλουν κάτι, το θέλουν εκείνη τη στιγμή και με τον τρόπο που το ζητάνε.
  9. Δεν μπορούν να λεκτικοποιήσουν αυτά που αισθάνονται. Είτε γιατί είναι μικρά σε ηλικία είτε γιατί δεν μπορούν να βρουν τις σωστές λέξεις για να το κάνουν.
  10. Αισθάνονται ότι δεν ακούγονται. Ίσως θα έπρεπε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να πούνε αυτό που θέλουν ακόμα και αν δεν είναι σωστό ή το εκφράζουν με τον λάθος τρόπο.

 

10 logoi pou thumwnoun ta paidia


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.