Πώς μπορούμε να γίνουμε λιγότερο αναβλητικοί στην καθημερινότητά μας;  

Πώς μπορούμε να γίνουμε λιγότερο αναβλητικοί στην καθημερινότητά μας;  

Πώς μπορούμε να γίνουμε λιγότερο αναβλητικοί στην καθημερινότητά μας;

 

Καμιά φορά η σκέψη ότι μια εκκρεμότητα θα διευθετηθεί αργότερα μπορεί να είναι μια μεγάλη παγίδα στην οποία εύκολα πέφτουμε στην καθημερινότητά μας και καταλήγουμε να τρέχουμε πανικόβλητοι την τελευταία στιγμή.  Το «αργότερα» ή το «αύριο» για έναν αναβλητικό άνθρωπο εύκολα μετατρέπεται σε «πολύ αργότερα» ή ακόμα και στο «ποτέ». Το ίδιο μοτίβο μπορεί να ισχύει τόσο για τις εργασιακές μας υποχρεώσεις, όσο και για καθήκοντα που αφορούν τη γενικότερη οργάνωση στη ζωή μας.

Αν παρατηρείτε πως η απόδοσή σας επηρεάζεται από την αναβλητικότητά σας και αυτό σας  ενοχλεί ή νιώθετε πως σας κρατάει πίσω στην εξέλιξή σας, ίσως πρέπει να αναλογιστείτε τι μπορείτε να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας. Τροποποιώντας κάποιες συνήθειες στην ρουτίνα σας μπορείτε να είστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί ενώ ταυτόχρονα θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τον ελεύθερό σας χρόνο χωρίς άγχος και ενοχές.

 

  1. Ξεκινήστε κάνοντας πολύ μικρά βήματα και θέτοντας μικρούς στόχους αποφεύγοντας τα μεγαλεπήβολα σχέδια που αν δεν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε θα βιώσετε μεγαλύτερη απογοήτευση. Μην ξεχνάτε πως σε οποιοδήποτε νέο εγχείρημα , η αρχή είναι πάντα η πιο σημαντική. π.χ. αν ο στόχος είναι να εντάξετε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας ξεκινήστε κάνοντας μόλις 15 λεπτά την ημέρα και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά το χρόνο.
  2. Κάντε ένα καταμερισμό εργασιών ή βημάτων που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας και ξεκινήστε την κάθε ημέρα σας από αυτό που θεωρείτε πιο σημαντικό.
  3. Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε φροντίστε να κάνετε μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια των εργασιών σας, ορίζοντας εξ αρχής τους χρόνους εργασίας και διαλείμματος. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη διάρκειά τους με συνέπεια.
  4. Απομακρύνετε όλους τους περισπασμούς που αντιλαμβάνεστε ότι επηρεάζουν την απόδοσή σας. Ίσως δηλαδή δεν αρκεί να έχετε το κινητό απλώς αθόρυβο, σε περίπτωση που αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα στην απόδοσή σας. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης ή αφήστε το σε κάποιο άλλο χώρο μακριά από τον χώρο που δουλεύετε.
  5. Αξιοποιήστε τα διαλείμματα σας και τον ελεύθερό σας χρόνο περισσότερο δημιουργικά. Ψάξτε για νέες δραστηριότητες που θα σας προσφέρουν νέες εμπειρίες ή δεξιότητες. Αλληλεπιδράστε με άτομα που μοιράζεστε κοινούς στόχους ή όνειρα.


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.