4 ψυχολογικά τρικ που πρέπει να δοκιμάσεις

4 ψυχολογικά τρικ που πρέπει να δοκιμάσεις

  • Τσίχλα: Αν αισθάνεστε νευρικότητα πριν από κάποια εκδήλωση ή συνάντηση, δοκιμάστε να μασήσετε μία τσίχλα. Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να πιστεύει ότι είμαστε ασφαλείς όταν τρώμε.

 

  • Φυσική απόσταση: Το ιδανικό τρικ για να αποφύγεις μια επιθετική αντιπαράθεση σε μια ομαδική συνάντηση, είναι να καθίσεις σε κοντινή απόσταση με το άτομο που πιθανολογείς ότι ενδέχεται να παρεκτραπεί.  Συνήθως τα άτομα που επιλέγουν θέσεις σε κοντινές αποστάσεις είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν αποδέκτες της επιθετικής διάθεσης. Οι άνθρωποι γενικά δεν νιώθουν άνετα όταν στέφονται με επιθετικότητα σε κάποιον που βρίσκεται τόσο κοντά τους.

 

  • Σιωπή: Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με μια απάντηση που σας έδωσε κάποιος, παραμείνετε σιωπηλοί και διατηρήστε τη βλεμματική επαφή. Συνήθως, ο συνδυασμός της αμήχανης σιωπής και της σταθερής οπτικής επαφής θα πιέσει το συνομιλητή να γεφυρώσει τη σιωπή αποκαλύπτοντας περισσότερα.

 

  • Αστεία: Η επανάληψη των ίδιων αστείων μειώνει τη δυναμική τους. Αν κάποιο αστείο σας κάνει να νιώθετε άβολα ή είναι ελαφρά προσβλητικό κάντε σαν να μην ακούσατε καλά. Μετά την επανάληψη το αστείο δεν προκαλεί την ίδια αντίδραση στο κοινό και  ο αρχικός ομιλητής είναι πιο πιθανό να αξιολογήσει  πιο ορθά την επιλογή του αστείου και την επόμενη φορά να σκεφτεί πιο προσεκτικά.

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.