5 στοιχεία που πρέπει να αποφεύγονται στην επικοινωνία

5 στοιχεία που πρέπει να αποφεύγονται στην επικοινωνία

5 στοιχεία που πρέπει να αποφεύγονται στην επικοινωνία

Οι άνθρωποι, μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας, χρησιμοποιούν καθημερινά τη λεκτική επικοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Είναι ένας τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να γνωστοποιήσουν τις πεποιθήσεις τους, να ανταλλάξουν απόψεις. Η σωστή επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγικό διάλογο και σε αποδοτική ανταλλαγή πληροφοριών. Ποιες είναι όμως οι συνήθειες που πρέπει να αποφύγετε;

Κουτσομπολιό: Είναι πολύ συνηθισμένο μέσα στην καθημερινότητα να μαθαίνει κανείς πληροφορίες τις οποίες να θέλει να μοιραστεί. Όμως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο θα το κάνετε και στην επιλογή των ατόμων. Δεν θα θέλατε να σας χαρακτηρίσουν ως κουτσομπόλη.

Άποψη για όλα: Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος σχηματίζει μία συγκεκριμένη άποψη για άτομα και καταστάσεις. Είναι διαφορετικό όμως να έχετε μία άποψη για ένα θέμα και διαφορετικό να κρίνετε τους πάντες και τα πάντα. Προσπαθήστε λοιπόν να περιορίσετε τα αρνητικά σχόλια και να μεταφέρετε τις πληροφορίες ως έχουν. Οι υπόλοιποι θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Παράπονα: Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και τις δυσκολίες που εμφανίζονται κατά καιρούς. Κανείς όμως δεν θέλει να έχει δίπλα του άτομα που παραπονιούνται συνεχώς για τα πάντα και προσπαθούν να μεταφέρουν τα προβλήματά τους σε άλλους. Δοκιμάστε λοιπόν να είστε πιο αισιόδοξοι και να αντιμετωπίζετε κάθε κατάσταση στην ώρα της.

Δογματισμός: Οι άνθρωποι που είναι απόλυτοι και δεν μπορούν να ακούσουν τους άλλους είναι συνήθως και αυτοί οι οποίοι αποφεύγονται περισσότερο από τους γύρω τους. Προσπαθήστε λοιπόν να είστε ανοιχτοί και συζητήσιμοι, ακόμα και σε καταστάσεις οι οποίες δεν σας αντιπροσωπεύουν απόλυτα.

Δικαιολογίες: Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, είτε αυτά είναι μικρά, είτε μεγαλύτερα. Παραδεχτείτε αν κάπου έχετε κάνει κάτι λάθος ή στενοχωρήσατε κάποιον άλλον άνθρωπο, χωρίς περιττές δικαιολογίες και χωρίς να ρίξετε το φταίξιμο σε τρίτους. Τελικά, η αποδοχή ενός λάθους μπορεί να είναι λυτρωτική.

 

5 stoixeia pou prepei na apofeugontai sthn epikoinwnia

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.