5 Θέματα για συζήτηση για ένα ζευγάρι πριν τον γάμο

5 Θέματα για συζήτηση για ένα ζευγάρι πριν τον γάμο

5 Θέματα για συζήτηση για ένα ζευγάρι πριν τον γάμο

 

Ο γάμος  είναι μία σoβαρή απόφαση για ένα ζευγάρι και χρειάζεται κοινή προσπάθεια για επιβιώσει και να αντέξει στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Συνήθως  οι  νεόνυμφοι επιλέγουν μία ευχάριστη περίοδο της κοινής τους πορείας για να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους.

Όμως, εκτός από τον έρωτα και την αγάπη, δύο άνθρωποι που επιλέγουν να ενώσουν τις ζωές τους είναι σίγουρο πως στην πορεία θα έρθουν αντιμέτωποι με διάφορα ζητήματα,  τα οποία θα ήταν καλύτερο να έχουν συζητήσει πριν κανονίσουν τις λεπτομέρειες  για  τη δεξίωση του γάμου τους!

Εσείς έχετε αναρωτηθεί ή συζητήσει κάτι από τα παρακάτω με το έτερον σας ήμισυ;

  • Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την οικογένεια; Θέλετε και οι 2 να αποκτήσετε παιδί και αν ναι, έχετε συμφωνήσει ποιος θα ήταν ο ιδανικός αριθμός που θα ικανοποιούσε και τους δυο σας; Από την άλλη μεριά  πώς πιστεύετε ότι θα αντιδρούσατε στο ενδεχόμενο της υπογονιμότητας ή αν ο σύντροφός σας αποφάσιζε πως τελικά θέλει μόνο ένα παιδί;
  • Αφού έχετε καταλήξει στο γεγονός ότι επιθυμείτε παιδιά, έχετε σκεφτεί ποιες θα είναι οι αρχές διαπαιδαγώγησης και ανατροφής τους;  Ζητήματα όπως η επιλογή του θρησκεύματος, του ονόματος,  η εμπλοκή τρίτων προσώπων στο μεγάλωμα των παιδών προκαλούν αρκετές φορές προστριβές και σε ορισμένες περιπτώσεις  οδηγούν ακόμη και σε διαζύγιο.
  • Πώς θα χειριστείτε τα οικονομικά του σπιτιού σας; Θα διατηρήσετε ξεχωριστούς λογαριασμούς ή ένα κοινό ταμείο; Με ποιο τρόπο θα οργανώσετε τις οικονομικές εκκρεμότητες και υποχρεώσεις;
  • Ποιες θα είναι οι σχέσεις με τις πατρικές  σας  οικογένειες ; Ποια είναι η στάση που θα κρατήσετε σχετικά με επισκέψεις, γιορτές ή άλλες κοινωνικές περιστάσεις που περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση; Έχετε ορίσει τις κόκκινες γραμμές σας;
  • Πώς είναι η συγκατοίκηση σας στην παρούσα φάση; Πώς αντιμετώπιζετε πρακτικά ζητήματα καθημερινότητας όπως η καθαριότητα και το μαγείρεμα ή διεκπαιρέωση λογαριασμών και ζητημάτων που προκύπτουν; Αν ορισμένες συνήθειες που αφορούν τη φροντίδα του σπιτιού έχουν ήδη παγιωθεί, ο γάμος σαν συνθήκη δεν θα φέρει από μόνος του αλλαγές. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για διαπραγμάτευση!

 

 

5 θεματα προς συζήτηση για ενα ζευγάρι πριν τον γάμο


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.