5 τρόποι για να αποκτήσετε οικολογικές συνήθειες χωρίς κόπο

5 τρόποι για να αποκτήσετε οικολογικές συνήθειες χωρίς κόπο

5 τρόποι για να αποκτήσετε οικολογικές συνήθειες χωρίς κόπο

 

 

Οι περισσότεροι εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για το περιβάλλον και οι όροι οικολογία και οικολογική συνείδηση έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όμως αρκετοί, είτε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η καθημερινότητά μας μπορεί να αποκτήσει οικολογικό χαρακτήρα, είτε πιστεύουμε πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκολα μπορούμε να την εντάξουμε στο φορτωμένο πρόγραμμά μας.
Μήπως όμως, διαφοροποιώντας απλώς κάποιες συνήθειές μας, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουμε; Εμείς προτείνουμε 5 νέες συνήθειες που ίσως δεν είχες σκεφτεί.
Προτίμησε να κάνεις με ηλεκτρονικό τρόπο συναλλαγές, όπως πληρωμή λογαριασμών και αγορές εισιτηρίων, ζητώντας παράλληλα από τις εταιρίες να σου στέλνουν τους λογαριασμούς στο mail σου, ώστε να περιορίσεις την άσκοπη χρήση χαρτιού.
Επίλεξε τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία φαγητού και ποτήρια για να μεταφέρεις το φαγητό σου στη δουλειά, αντί για το αλουμινόχαρτο και τα προϊόντα μιας χρήσης που αυξάνουν τα απορρίμματά σου.
Απόφυγε τη χρήση του εμφιαλωμένου νερού. Η εγκατάσταση ενός φίλτρου είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον και την τσέπη σου!
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος υιοθέτησε αυτές τις πρακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας και ρεύματος : σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι της στο βράσιμο, απόφυγε το άνοιγμα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος και σβήσε το φαγητό δέκα λεπτά νωρίτερα.
Σε κάθε αλλαγή εποχής, κάνε μία εκκαθάριση στις ντουλάπες σου. Έλεγξε ποια ρούχα μπορούν να μεταποιηθούν ή να χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο, πριν αγοράσεις κάτι καινούργιο. Ό,τι δεν χρειάζεσαι, προτίμησε να το ρίξεις σε ένα κάδο ανακύκλωσης ρούχων, αντί να το αφήσεις στα σκουπίδια.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.