6 πολύτιμες συμβουλές από ανθρώπους που έχουν πετύχει στον τομέα τους

6 πολύτιμες συμβουλές από ανθρώπους που έχουν πετύχει στον τομέα τους

1.Warren Buffett: να έχεις ταπεινότητα και εγκράτεια. Ο Warren Buffett είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι γνωστός για την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του στον τομέα των επενδύσεων και παράλληλα για τον λιτό βίο που διάγει. Όταν πεθάνει το 99% της αμύθητης περιουσίας του θα δοθεί σε φιλανθρωπίες.  Ο ίδιος ανέφερε σε μία συνέντευξή του ότι η καλύτερη συμβουλή που πήρε ποτέ ήταν από τον Thomas Murphy:«Μπορεί να θέλεις να στείλεις κάποιον στον διάολο σήμερα, αλλά μην το κάνεις. Περίμενε να δεις αν θα νιώθεις και αύριο έτσι».

2. Maya Angelou: Φτιάξε το δικό σου μονοπάτι. Η Maya Angelou είναι από τις κορυφαίες Αμερικανίδες ποιήτριες και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των μαύρων και των γυναικών της Αμερικής.  Όταν ρωτήθηκε για την καλύτερη συμβουλή που μπορούσε να δώσει σε έναν νέο είπε:«Η γιαγιά μου από τη μεριά του πατέρα μου, μου είχε πει: Αν οι συνθήκες σε φέρουν σε έναν δρόμο που δεν σου αρέσει, και δεν θες να πας πίσω εκεί απ΄όπου ξεκίνησες, βγες από τον δρόμο. Φτιάξε το δικό σου μονοπάτι».  

3. Richard Branson: Μην κοιτάς ποτέ πίσω μετανιωμένος. Προχώρα παρακάτω.Ο Richard Branson είναι ένας ιδιόρρυθμος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος επικεφαλής του ομίλου Virgin. Ως καλύτερη συμβουλή, που τον βοήθησε να κτίσει την αυτοκρατορία του, αναφέρει μία συμβουλή που του έδωσε η μητέρα του:«Η ποσότητα της ενέργειας που ξοδεύουν οι άνθρωποι αναλογιζόμενοι τις αποτυχίες τους, αντί να τοποθετήσουν αυτήν την ενέργεια σε κάτι καινούργιο πάντα με εκπλήσσει. Ξεπέρασε τις αποτυχίες σου και βάλε πλώρη για την επόμενη επιτυχία σου».

4.J.K. Rowling: Αγκάλιασε την αποτυχία σου.Η J.K. Rowling, συγγραφέας του γνωστού σε όλους Harry Potter, πριν αναγνωριστεί το ταλέντο της, ήταν μία χωρισμένη μητέρα που ζούσε από τα επιδόματα της Πρόνοιας. Μέσα από την προσωπική της εμπειρία η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει είναι:«Θα αποτύχεις. Είναι σίγουρο. Σημασία έχει όμως τι θα κάνεις μετά την αποτυχία».

5.Steve Jobs: Μην ακολουθείς απλά το πάθος σου, αλλά εστίασε σε κάτι που είναι μεγαλύτερο από σένα. Ο Steven Paul Jobs,  μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ανέφερε στον βιογράφο Walter Isaacson ότι πρέπει να γίνεις τόσο καλός ώστε να μην μπορούν να σε αγνοήσουν.«Ναι, πάντα μιλάμε για την αξία που έχει να ακολουθείς το πάθος σου, αλλά αποτελούμε μέρος της ιστορίας. Πρέπει να θέλεις να κάνεις κάτι που θα αλλάξει την ιστορία, έτσι ώστε σε 20, 30, 40 χρόνια από τώρα … οι άνθρωποι να λένε ότι δημιούργησες  κάτι από το οποίο όλοι ωφελήθηκαν».

6.Suze Orman: Με την επιτυχία έρχεται ο φθόνος και η κριτική των άλλων. Αγνόησέ την.Η Suze Orman είναι μία γνωστή συγγραφέας  και εμψυχώτρια που γνωρίζει καλά ότι η επιτυχία συνοδεύεται από τον φθόνο των άλλων. Κάπου είχε διαβάσει ότι ένας σοφός δάσκαλος από την Ινδία είχε πει: Ο ελέφαντας συνεχίζει να περπατά, όσο κι αν γαυγίζει ο σκύλος. Η δική της συμβουλή:«Το θλιβερό γεγονός είναι ότι όλοι καθώς προοδεύουμε θα έχουμε πολλούς σκύλους γύρω μας: ανταγωνιστές, απαίσια αφεντικά, ή συναδέλφους που ζηλεύουν. Να θυμάσαι ότι όσο πιο ψηλά πας, τόσο τα γαυγίσματα θα αυξάνονται».

6 πολύτιμες συμβουλές από ανθρώπους που έχουν πετύχει στον τομέα τουςΤο psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.