7 συνήθειες της Κυριακής

7 συνήθειες της Κυριακής

7 συνήθειες της Κυριακής

Η Κυριακή είναι πάντα μία χαλαρή ημέρα, η αγαπημένη πολλών από εμάς. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μία βόλτα με τον/η  σύντροφό σου, για να δεις την οικογένειά σου στο καθιερωμένο κυριακάτικο τραπέζι, για να τελειώσεις εκείνη την εργασία που πρέπει επιτέλους να παραδώσεις… Παράλληλα όμως είναι και η μέρα που θα οργανώσεις όλη την εβδομάδα για να μπορείς πιο εύκολα να διαχειριστείς τη δύσκολη καθημερινότητα.

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με πράγματα που μπορείς να τα εντάξεις στην κυριακάτικη ρουτίνα σου και να γίνουν συνήθεια.

 

  • Υιοθέτησε ένα ήρεμο πρωινό: Μη βάλεις ξυπνητήρι. Όταν ξυπνήσεις, μη βιαστείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Μπορείς να απολαύσεις την ησυχία του πρωινού και να χουχουλιάσεις για λίγο ακόμα κάτω από τα σκεπάσματα. Όταν τελικά σηκωθείς, αφιέρωσε λίγο χρόνο και φτιάξε το αγαπημένο σου πρωινό.
  • Γράψε μία λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στην εβδομάδα: Υπάρχουν φορές που αισθανόμαστε πολύ πιεσμένοι μέσα στην καθημερινότητα και στη ρουτίνα των υποχρεώσεων. Η Κυριακή είναι η ιδανική ημέρα να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου για να σκεφτείς και να καταγράψεις τι χρειάζεται να κάνεις μέσα στην εβδομάδα που δεν χωράει αναβολή.
  • Αφού έκανες τη λίστα, τώρα μπορείς να τα προγραμματίσεις λίγο πιο αναλυτικά: Γράψε ποια μέρα χρειάζεται να γίνει το κάθε ένα και ίσως να μπορέσεις να ετοιμάσεις κάποια από σήμερα.
  • Ετοίμασε κάποια φαγητά: ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να ετοιμάσεις ένα ή περισσότερα φαγητά που να μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, για κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις χρήματα, χρόνο από την καθημερινότητα και είσαι ήσυχος/η για την υπόλοιπη εβδομάδα.
  • Προετοίμασε τα ρούχα σου: Μπορείς να σκεφτείς τι θα ήθελες να φορέσεις αυτές τις ημέρες που ακολουθούν και να τα ετοιμάσεις. Με αυτόν τον τρόπο προγραμματίζεις το πλύσιμο των ρούχων και γλυτώνεις και κάποια λεπτά από τον πρωινό σου ύπνο…
  • Βρες χρόνο για τον εαυτό σου: Η Κυριακή είναι η κατάλληλη ημέρα για να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε εσένα και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που ξεκινάει.
  • Πήγαινε στο κρεβάτι νωρίς: Αν και είσαι ξεκούραστος/η από το Σαββατοκύριακο, είναι μία καλή ευκαιρία να ξαπλώσεις νωρίς και να ξυπνήσεις το πρωί της Δευτέρας με περισσότερη ενέργεια. Γιατί με χαρά… λίγο δύσκολο.
7 sunhtheies ths Kuriakhs

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.