8 μυστικά για καλύτερη διαχείριση του χρόνου

8 μυστικά για καλύτερη διαχείριση του χρόνου

8 μυστικά για καλύτερη διαχείριση του χρόνου

Ο χρόνος  είναι μία αρκετά σχετική έννοια. Όταν ο άνθρωπος αποκτά την ικανότητα να μετρήσει το χρόνο, γίνεται τόσο αναπόσπαστο κομμάτι του, που οποιαδήποτε λάθος διαχείριση μπορεί να έχει πραγματικές συνέπειες. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη αφορμές για απόσπαση της προσοχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναρωτιέστε πώς πέρασε η ώρα και πόσα λίγα καταφέρατε να διεκπεραιώσετε από αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει. Παρακάτω ακολουθούν κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας και να διατηρήσετε την ηρεμία και την αυτοκυριαρχία σας.

  1. Τακτοποιήστε το γραφείο σας, τα e- mail σας, το χώρο σας και τη ζωή σας. Πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου, αφήνετε το γραφείο στη δουλειά ή το λογαριασμό της αλληλογραφίας σας γεμάτο άχρηστα πράγματα με το σκεπτικό ότι θα τα τακτοποιήσετε αύριο. Προσπαθήστε να τα βάλετε σε μία σειρά και να ξεκαθαρίσετε τι πραγματικά χρειάζεστε και τι όχι.
  2. Προγραμματίστε σωστά. Είναι πολύ πιο εύκολο να καθιερώσετε ένα πρόγραμμα στον τρόπο που δουλεύετε, στις δουλειές του σπιτιού ακόμα και στο ωράριο του ύπνου σας. Θα δείτε ότι η καθημερινότητά θα γίνει πιο εύκολη και εσείς θα αισθάνεστε πιο ξεκούραστοι.
  3. Ιεραρχήστε τις υποχρεώσεις σας. Ένα ακόμα βασικό στοιχείο είναι να βάλετε προτεραιότητα στα σημαντικά και να αφήσετε τα υπόλοιπα για αργότερα. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε πάντα τι έχει τελειώσει και τι εκκρεμεί ακόμα να γίνει.
  4. Γίνετε αποτελεσματικοί. Μην προσπαθείτε πάντα να είστε γρήγοροι και τελικά να μην δίνετε σημασία στο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να δώσετε περισσότερο προσοχή σε κάθε υποχρέωση και προσπαθήστε για το καλύτερο.
  5. Συγκεντρωθείτε. Προσπαθήστε να δώσετε την πρέπουσα σημασία σε κάθε πράγμα ξεχωριστά και να μην μπερδεύεστε με όλα ταυτόχρονα.
  6. Τελειώστε αυτό που αρχίσατε. Μην προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα μπερδευτείτε και κάπου θα κάνετε λάθος.
  7. Μην κωλυσιεργείτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να τελειώσουν πρώτα τα εύκολα και μετά να καταπιαστούν με τα πιο απαιτητικά. Φροντίστε να διεκπεραιώνετε κάθε αρμοδιότητα με τη σειρά που την αναλαμβάνετε και όχι με το βαθμό δυσκολίας.
  8. Μείνετε οργανωμένοι. Αφού βάλατε ένα πρόγραμμα μείνετε σε αυτό και μην το αλλάζετε ανάλογα με τη διάθεσή σας ή τους εξωτερικούς παράγοντες.
8 mustika gia kaluterh diaxeirish tou xronou


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.