9 λόγοι για να δώσετε μια αγκαλιά

9 λόγοι για να δώσετε μια αγκαλιά

9 λόγοι για να δώσετε μια αγκαλιά

1.Είναι φυσικό «αγχολυτικό». Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του άγχους, βοηθάει να ανταπεξέλθουμε σε στρεσογόνες καταστάσεις, απαλύνει το αίσθημα του φόβου και εκτονώνει την ένταση. Λίγα δευτερόλεπτα αγκαλιάς αρκούν για να μειωθούν τα φυσικά συμπτώματα του στρες, όπως ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός, η αρτηριακή πίεση και τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα.

2.Βοηθάει στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της αγάπης», που δρα επίσης ενάντια του στρες. Η αγκαλιά δεν ενισχύει όμως μόνο το αίσθημα της αγάπης, αλλά και της αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ένταση από τα αρνητικά συναισθήματα.

3.Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και μας κάνει να νιώθουμε αποδεκτοί και ξεχωριστοί. Μας συνδέει με την ικανότητά μας να αγαπάμε τον εαυτό μας, καθώς επαναφέρει μνήμες ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

4.Βοηθάει στην απελευθέρωση της ντοπαμίνης, η οποία μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.

5.Ενισχύει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει και εξισορροπεί την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων του σώματος και μας βοηθά να παραμείνουμε υγιείς.

6.Ισορροπεί το νευρικό σύστημα με αλλαγές που συνδέονται με την αγωγιμότητα του δέρματος.

7.Αυξάνει την αίσθηση εμπιστοσύνης και την αίσθηση της ασφάλειας, ενώ παράλληλα ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς και προκαλεί μεγαλύτερη εγγύτητα.

8.Βοηθάει στην ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία.

9.Μεταφέρει συναισθήματα και λέξεις που μπορεί να μην ειπωθούν ποτέ με λόγια.

 

Τι περιμένετε λοιπόν; Ξεκινήστε σήμερα τις αγκαλιές.

 

9 λόγοι για να δώσετε μια αγκαλιά


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.