5 λόγοι για να χαμογελάμε περισσότερο

5 λόγοι για να χαμογελάμε περισσότερο

Ξεκινάμε τη μέρα με ένα χαμόγελο και επενδύουμε στην ευτυχία. Οι επιστήμονες μας προτρέπουν να χαμογελάμε περισσότερο, γιατί πολύ απλά μας κάνει καλό.

  1. Το χαμόγελο προκαλεί «αυθόρμητη» ευτυχία, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν φυσικό «παυσίπονο». Το χαμόγελο ενεργοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και μας φτιάχνει τη διάθεση. Ακόμα περισσότερο το γέλιο φαίνεται να ενεργοποιεί τις ουσίες που προκαλούν ευεξία, ανακουφίζοντας από το άγχος και τα δυσάρεστα συναισθήματα. Το ίδιο συμβαίνει όταν βρισκόμαστε με χαμογελαστούς ανθρώπους, το αυτόνομα νευρικό μας σύστημα επηρεάζεται θετικά και ενισχύεται η αίσθηση ευφορίας.

 

  1. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος για μια καλή επικοινωνία. Το χαμόγελό μας, είτε είναι φυσικό είτε προσποιητό, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που θα αντιδράσουν και θα ανταποκριθούν οι άνθρωποι που έχουμε απέναντί μας, προκαλώντας περισσότερες θετικές αντιδράσεις και δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για πραγματική επικοινωνία.

 

  1. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε μια διαπραγμάτευση. Στα πρώτα στάδια μιας συζήτησης, ένα χαμόγελο αυξάνει τις πιθανότητες για επιτυχή αποτελέσματα, καθώς προδιαθέτει τον συνομιλητή μας για τις θετικές μας προθέσεις, ενώ παράλληλα μας κάνει να φαινόμαστε πιο φιλικοί, ειλικρινείς και ευέλικτοι.

 

  1. Ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο. Το χαμόγελο βελτιώνει εντυπωσιακά την αλληλεπίδρασή μας με άλλα πρόσωπα και ενισχύει την ποιότητα των σχέσεών μας. Μας κάνει να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί, μας προσδίδει αυτοπεποίθηση και αποπνέει εμπιστοσύνη.

 

  1. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Προκαλεί «αντανακλαστικά» τους άλλους να μας το ανταποδώσουν και χαρίζει αισιοδοξία και θετικότητα στη ζωή μας.

 

Χαμογελάστε, μας κάνει καλό!

 

Χαμογελάστε μας κάνει καλό


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.