Δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές

Δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές

Καλοκαιρινές διακοπές και διασκέδαση πάνε μαζί. Αφήνουμε για λίγο την τηλεόραση και τα παιχνίδια στο κινητό και δημιουργούμε όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις με απλές δραστηριότητες:

  1. Πικ νικ στη θάλασσα. Απολαμβάνουμε τη θέα και δροσιζόμαστε με καλοκαιρινή διάθεση. Μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να βοηθήσουν στην επιλογή και την προετοιμασία των σνακ, να δημιουργήσουν όμορφες συσκευασίες και να πακετάρουν τα ποτά και τα τρόφιμα.
  2. Διαγωνισμοί παραλίας. Σε ομάδες ή ατομικά βρίσκουμε τρόπους να γεμίσουμε τον χρόνο στην παραλία. Ποιος θα κολυμπήσει πιο γρήγορα; Ποιος θα φτιάξει το πιο μεγάλο κάστρο στην άμμο; Ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα κοχύλια; Ένα μικρό έπαθλο για τον νικητή ή μια ομαδική επιβράβευση, όπως ένα οικογενειακό παγωτό θα κλείσουν ευχάριστα τη μέρα.
  3. Χειροτεχνίες και κατασκευές με καλοκαιρινά υλικά. Μαζεύουμε κοχύλια, πέτρες, βότσαλα και ξύλα και αφήνουμε τη φαντασία να μας καθοδηγήσει. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε πετρούλες, να φτιάξουμε καλοκαιρινές κάρτες ή κολάζ με φωτογραφίες μας, να φτιάξουμε αναμνηστικά από την περιοχή που επισκεφτήκαμε μέσα σε βάζα με λίγη άμμο και κοχύλια ή ακόμα και μαγνητάκια ή κοσμήματα από κοχύλια.
  4. Ιστορίες της θάλασσας. Φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες ή εκπαιδεύουμε τα παιδιά και μαθαίνουμε πληροφορίες για τη ζωή στο βυθό. Μικρές ιστορίες αναβιώνουν με τα κύματα, τα κοράλλια και τα ψάρια της θάλασσας. Ποιος θα πει την καλύτερη ιστορία για την τσιπούρα που μόλις πέρασε; Ποιος ξέρει γιατί φυτρώνουν τα φύκια και πού τα χρησιμοποιούμε;
  5. Καλοκαιρινός ουρανός. Τι σχήματα φτιάχνουν τα σύννεφα; Πού είναι η μεγάλη άρκτος και γιατί τη λένε έτσι; Μακριά από το μουντό ουρανό της πόλης, απολαμβάνουμε τα σύννεφα και τα αστέρια του ουρανού.
  6. Αξιοθέατα και έθιμα. Κάθε περιοχή είναι μοναδική σε παραδόσεις και ομορφιά. Αφιερώνουμε λίγο χρόνο να γνωρίσουμε, να θυμηθούμε και να μιλήσουμε για την περιοχή που επισκεφτήκαμε.
  7. Καλοκαιρινές ευχές. Φτιάχνουμε ευχετήριες κάρτες και στέλνουμε σε συγγενείς και φίλους. Υπενθυμίζουμε στα παιδιά ότι είναι ωραίο να μοιραζόμαστε όμορφα λόγια.


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.