Δραστηριότητες που ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς

Δραστηριότητες που ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς

Δραστηριότητες  που ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς

Για τους γονείς η καθημερινότητα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που τους καθιστούν πλήρως απασχολημένους εφτά ημέρες την εβδομάδα. Μία από τις βασικές τους έγνοιες είναι ότι τα παιδιά αποζητούν πάντα (με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία) την προσοχή τους και τον ελεύθερό τους χρόνο. Είναι σημαντικό λοιπόν να δημιουργούνται κάποιες ρουτίνες μέσα στην οικογένεια  που ακόμα και ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος γονέων και παιδιών αξιοποιείται στο έπακρο.  Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πιο ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών της οικογένειας ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά αισθάνονται πιο άνετα να εκφράσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους.

Πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε αυτό στην καθημερινότητά σας; Με απλό τρόπο χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε στις περισσότερες περιπτώσεις εξτρά χρήματα. Απαιτείται όμως συνέπεια και  φυσικά να δώσετε την αμέριστη προσοχή σας στον χρόνο που αφιερώνετε στις κοινές αυτές δραστηριότητες.

Κάποιες ιδέες για δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά με την οικογένειά σας :

  1. Καθιερώστε οικογενειακά γεύματα. Επιλέξτε ένα γεύμα της εβδομάδας (πχ ένα πρωινό του σαββατοκύριακου) να είναι πιο ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα. Μαγειρέψτε παρέα και αφήστε με κάποιο τρόπο να εμπλακούν όλα τα μέλη στην προετοιμασία του γεύματος, δίνοντας αρμοδιότητες στον καθένα. Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσετε για θέματα που σας απασχολούν ή να σχολιάσετε γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε. Δοκιμάστε να το κάνετε αφήνοντας τις ηλεκτρονικές  συσκευές στην άκρη καθ’όλη τη διάρκεια.
  2. Προγραμματίστε εξόδους σε κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή σας. Μπορεί να είναι μία εκδήλωση του σχολείου ή του Δήμου σας ή ακόμα και η συμμετοχή σε κάποια αθλητική διοργάνωση όπως π.χ. ένας μαραθώνιος.
  3. Οργανώστε ημερήσιες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς ή πικ νικ σε κάποιο κοντινό σας πάρκο. Οι διαδρομές με το αυτοκίνητο αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για κουβέντα, μουσική και παιχνίδια.
  4. Διοργανώστε βραδιές παιχνιδιών με επιτραπέζια και τα αγαπημένα σας σνακ. Θα παίξετε ίσως διαφωνήσετε λιγάκι, σίγουρα όμως θα γελάσετε και θα περάσετε καλά.
  5. Φτιάξτε μια κατασκευή μαζί που θα σας είναι χρήσιμη για το σπίτι. Η χαρά και η ικανοποίηση της δημιουργίας θα σας φέρουν πιο κοντά.
  6. Δηλώστε συμμετοχή σε μία εθελοντική δράση που σας ταιριάζει.
  7. Δείτε μια ταινία ή μια θεατρική παράσταση και συζητήστε τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που σας άφησε.
  8. Εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες μέρες για δραστηριότητες που θα βοηθήσουν και τη φυσική σας κατάσταση όπως είναι η πεζοπορία, μία βόλτα με τα ποδήλατα ή περίπατοι σε κοντινά δάση.


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.