Είναι όλα τα αθλήματα κατάλληλα για όλους τους χαρακτήρες;

Είναι όλα τα αθλήματα κατάλληλα για όλους τους χαρακτήρες;

Μπορούμε να πούμε ότι στα ομαδικά αθλήματα ο στόχος και η προσπάθεια είναι συλλογική, το ίδιο συλλογικοί είναι και οι πανηγυρισμοί της νίκης ή η ευθύνη της ήττας.  Το κλειδί της επιτυχίας σε ένα ομαδικό άθλημα είναι η συνεργασία και συνήθως τα επιλέγουν παιδιά που λειτουργούν καλύτερα σε συνάρτηση με τους άλλους. Στα ατομικά αθλήματα, ο αθλητής έχει να αναμετρηθεί πρώτα από όλα με τον ίδιο του τον εαυτό και κατ’ επέκταση να «κυνηγήσει» το ρεκόρ του αντιπάλου του.

Η επιλογή ενός ατομικού αθλήματος εξαρτάται επομένως σημαντικά  από τον χαρακτήρα του ατόμου. Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν πολύ πιο άνετα όταν δουλεύουν μόνοι τους και θέλουν η προσπάθειά τους, είτε αυτή έχει θετική είτε αρνητική έκβαση, να επηρεάζει μόνο τους ίδιους, κι όχι μια ολόκληρη ομάδα. Ας έχουμε κατά νου ότι όλα τα αθλήματα, προσφέρουν σημαντικά οφέλη, γυμνάζοντας το σώμα και ακονίζοντας το πνεύμα μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες.

 

 

 

einai ola ta athlimata gia olous toys charaktires1


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.