Είστε ζευγάρι; Πώς να μην βαρεθείτε στην καραντίνα

Είστε ζευγάρι; Πώς να μην βαρεθείτε στην καραντίνα

Η ύπαρξη της πανδημίας και οι νέες συνθήκες στην καθημερινότητά μας τους τελευταίους μήνες φαίνεται να επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά και τις σχέσεις μας. Ειδικά για όσους είναι ζευγάρι και μένουν στο ίδιο σπίτι, η καραντίνα τους έχει φέρει αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα: το να μένουν με το ταίρι τους ατελείωτες ώρες μέσα, κάτι που μοιάζει ευχή αλλά και κατάρα κάποιες φορές.

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί οι λογομαχίες για απλά και καθημερινά πράγματα, ενώ είναι περισσότερο πιθανό η συνεχή παρουσία του άλλου να προκαλέσει συναισθήματα ρουτίνας και «βαρεμάρας» ανάμεσα στο ζευγάρι. Από την άλλη για τους ανθρώπους που θέλουν να περνάνε καλά με το ταίρι τους , η απομόνωση λόγω καραντίνας, μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική περίοδο αναδιοργάνωσης του εαυτού τους και της σχέσης τους. Όλα είναι στο χέρι μας.

Ακολουθούν κάποιες προτάσεις που μπορούν να μετατρέψουν μία βαρετή καθημερινότητα σε δημιουργική και ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Εξασφαλίζουμε προσωπικό χώρο και χρόνο

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά είναι εφικτό, το να φροντίζουμε να διατηρούμε κάποια ώρα ( ή μέρα) που ο καθένας θα ασχοληθεί με τον εαυτό του, καθώς αυτός ο χρόνος θα ισορροπήσει και αυτόν που θα περάσουμε και συντροφιά.

Κάνουμε ένα πάρτι

Μετατρέπουμε το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο μας σε ντίσκο, ετοιμάζουμε ένα ποτό και κάτι να φάμε και βάζουμε δυνατά την αγαπημένη μας μουσική με σκοπό να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με τον άνθρωπό μας. Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να περάσουμε καλά!

Μοιράζουμε τη φροντίδα του σπιτιού

Αποφασίσουμε μαζί για το τι θα κάνει ο καθένας στο σπίτι και χωρίζουμε τις δουλειές εντός και εκτός του σπιτιού, ώστε να είναι όλα πιο εύκολα και να αποφεύγουμε τις συγκρούσεις.

Απομακρύνουμε ο,τιδήποτε άχρηστο  

Ένα ξεκαθάρισμα παλιών και αχρείαστων πλέον αντικειμένων, καθώς και συνηθειών που μπορεί να είναι τοξικές για το ζευγάρι , είναι μία διαδικασία απαραίτητη και ευεργετική.

Αφήνουμε ελεύθερη τη δημιουργικότητά μας

Μαγείρεμα, επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική, αναπαλαίωση επίπλων κ.α. είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί με το ταίρι μας και να μας κρατήσουν απασχολημένους ευχάριστα.

 

Απολαμβάνουμε μασάζ στο σπίτι

Δεν μας πτοεί που τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κέντρα για μασάζ είναι κλειστά, αντιθέτως βρίσκουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε κάνοντας μασάζ διαδοχικά, πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος, στον σύντροφό μας. Ίσως αργότερα να μην έχουμε αυτό το χρόνο.

Γυμναζόμαστε μαζί

Η από κοινού άθληση είναι μία εξαιρετική ιδέα με πολλά οφέλη για την σωματική και ψυχική μας υγεία. Ειδικά όταν γίνεται επί δύο.

 

Προγραμματίζουμε μια διαδικτυακή συνεδρία ψυχοθεραπείας για ζευγάρια

Μία διαδικτυακή συνεδρία ψυχοθεραπείας θα ήταν ενδιαφέρουσα και θα βοηθούσε ένα ζευγάρι υπό κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον  σε καταστάσεις πανδημίας.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.