Επενδύουμε στην καλοσύνη

Επενδύουμε στην καλοσύνη

Η καλοσύνη είναι μια μορφή ψυχικής δύναμης, μας κάνει καλύτερους και μας προσφέρει συναισθηματική πληρότητα. Πώς μπορούμε όμως να την ενισχύσουμε;

  • Επιλέγουμε και δημιουργούμε πρότυπα: Δεν αρκούμαστε στον θαυμασμό της ανιδιοτέλειας κάποιων ανθρώπων ή απλώς στο να επικροτούμε τη γενναιοδωρία και την προσφορά τους. Επενδύουμε σε πρότυπα που μας εμπνέουν και γινόμαστε κάθε φορά όλο και καλύτεροι. Γινόμαστε εμείς το παράδειγμα, αντί να περιμένουμε από τους άλλους. Ξεκινάμε με μικρές πράξεις, παρατηρούμε τη συμπεριφορά μας στα μικρά καθημερινά ζητήματα και στοχεύουμε στην αυτοβελτίωση. Μοιραζόμαστε και βοηθάμε, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί αυτό θα θέλαμε να κάνουν και οι άλλοι για εμάς.

 

  • Βρίσκουμε τα κατάλληλα λόγια: Αντί να εστιάζουμε στα αρνητικά, στις δυσκολίες και στα εμπόδια, βάζουμε σε λόγια, ακόμα και τις πιο απλές, φαινομενικά ασήμαντες πράξεις που δεχόμαστε από τους άλλους. Για τον φίλο μας που ξενύχτησε για να μας μιλήσει, ενώ είχε πρωινό ξύπνημα, την αδελφή μας, που σκέφτηκε να μας φέρει έναν καφέ το πρωί, για τη μητέρα μας που πήρε να μας ακούσει, αλλά εμείς τρέχαμε στη δουλειά και απλώς δεν το σηκώσαμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όταν αρχίσουμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, τότε πραγματικά έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε.

 

  • Αξιοποιούμε τις δράσεις εθελοντισμού της περιοχής μας: Αντί να αφιερώνουμε τον ελεύθερό μας χρόνο στην οθόνη του κινητού ή της τηλεόρασης, μπορούμε να επενδύσουμε σε δραστηριότητες που θα μας γεμίσουν εμπειρίες και συναισθήματα.

 

Φροντίζουμε τον εαυτό μας: Μοιραζόμαστε συναισθήματα και σκέψεις με ειλικρίνεια. Αν κάτι μας έχει ενοχλήσει, αν κάτι δεν πήγε καλά, είναι πιο εύκολο να εκτονωθεί και να αλλάξει, εάν πραγματικά εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε. Κάνεις δεν μπορεί να μαντέψει τις σκέψεις μας, τα θέλω μας και τις ανάγκες μας και κανείς δεν μπορεί να προστατέψει τα προσωπικά μας όρια, καλύτερα από εμάς. Εάν δεν δείξουμε καλοσύνη στον ίδιο μας τον εαυτό μας, πώς θα δείξουμε στους άλλους;Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.