Εργασία και χαρά…και τις γιορτές?

Εργασία και χαρά…και τις γιορτές?

Εργασία και χαρά…και τις γιορτές;

 

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, όλοι ανυπομονούμε για λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Ακόμα και αν δεν προγραμματίζουμε κάποια απόδραση, το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τι γίνεται όμως, όταν τελικά προκύπτει πως πρέπει να εργαστείς τις ημέρες των εορτών; Αφού είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις, αποδέξου την πραγματικότητα και δες τη θετική πλευρά της κατάστασης.

  • Αντί να αναλωθείς σε καβγάδες με τους συναδέλφους, δείξε ευελιξία στην παρούσα φάση και προσπάθησε σε αντίστοιχη περίσταση στο μέλλον να διαπραγματευτείς μία ευνοϊκότερη μεταχείριση από τον εργοδότη ή ακόμα καλύτερα να διεκδίκησεις περισσότερες μέρες άδειας σε μία λιγότερο δημοφιλή ημερομηνία.
  • Μπορεί αρχικά να είναι λίγο δύσκολο να διαχειριστείς την ιδέα ότι εσύ δουλεύεις, την ώρα που οι φίλοι σου διασκεδάζουν, αλλά μπορείτε να ορίσετε την καθιερωμένη σας εορταστική έξοδο μία ημέρα που βολεύει κι εσένα εξίσου.
  • Τι είναι χειρότερο από το να δουλεύεις τις ημέρες των εορτών; Να γκρινιάζεις όλη μέρα και να μη μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου, μειώνοντας έτσι την αποδοτικότητά σου. Εάν οι ρυθμοί της δουλειάς μειώνονται και οι συνθήκες είναι πιο χαλαρές, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία που σου δίνεται να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες ή υποχρεώσεις, που ποτέ δεν έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς.
  • Απόφυγε τη χρήση των social media κατά τη διάρκεια της δουλειάς. Δε θα σε βοηθήσει σε κάτι να βλέπεις πού διασκεδάζουν οι φίλοι σου, την ώρα που εσύ είσαι εργάζεσαι.
  • Τέλος, σκέψου ότι αν εργάζεσαι τις γιορτές, είναι μία καλή δικαιολογία για να αποφύγεις την κουραστική διαδικασία της προετοιμασίας ενός τραπεζιού ή ένα κάλεσμα, το οποίο θα ήθελες να αποφύγεις ούτως ή άλλως!

 

 

Εργασία και χαρά


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.