Εργαζόμενες μαμάδες και ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά- είναι εφικτό;

Εργαζόμενες μαμάδες και ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά- είναι εφικτό;

Εργαζόμενες μαμάδες και ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά- είναι εφικτό;

 

Η σχέση των μαμάδων με τον χρόνο είναι μία πονεμένη ιστορία, καθώς για τις ίδιες ποτέ δεν είναι αρκετός για να φροντίσουν τις ατελείωτες υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα συχνό παράπονο των εργαζόμενων μητέρων είναι ότι το 24ωρο πολλές φορές δεν είναι αρκετό! Μάλιστα εκτός από το άγχος και την πίεση που βιώνουν, έρχονται αντιμέτωπες με τη γκρίνια των παιδιών που αποζητούν την προσοχή με κάθε τρόπο.

Πώς γίνεται λοιπόν να βρείτε ελεύθερο χρόνο, όταν αυτός  εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει; Η απάντηση βρίσκεται στην προσπάθεια να αξιοποιείτε στο έπακρο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ήδη υπάρχουσες ελεύθερες ώρες με τα παιδιά σας προκειμένου να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή μαζί. Παρακάτω δίνονται κάποιες χρήσιμες ιδέες οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν φυσικά στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα κάθε οικογένειας.

  • Καθιερώστε μία έξοδο μητέρας -παιδιού, μία συγκεκριμένη μέρα και ώρα της εβδομάδας, ένα σταθερό ραντεβού δηλαδή που δεν αλλάζει για κανένα λόγο. Η έξοδος μπορεί να περιλαμβάνει επίσκεψη σε κάποιο θέατρο, κινηματογράφο, μουσείο ή μια βόλτα για περπάτημα σε αγαπημένα σας μέρη, ακόμα και στη γειτονιά σας. Καλό θα ήταν να μην αλλάζετε την ώρα της συνάντησης, ή να το ακυρώνετε τελευταία στιγμή, γιατί η απογοήτευση του παιδιού θα είναι μεγάλη. Για να είστε σίγουρη πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, σημειώστε το στην ατζέντα σας  μαζί με τις άλλες επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, που δεν σηκώνουν αναβολή.
  • Αφήστε το παιδί σας να «ανακατευτεί» και να σας βοηθήσει στη δουλειά σας, με όποιο τρόπο μπορεί! Μπορείτε να του ζητήσετε να σας εκτυπώσει κάποια έγγραφα ή να κάνει κάποια αναζήτηση στο διαδίκτυο για μια πληροφορία που ψάχνετε. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τις δουλειές του σπιτιού, όχι όμως ως απαίτηση ή ως εντολή αλλά ως παρότρυνση για βοήθεια. Βοηθήστε το να νιώσει ότι η βοήθεια του σας είναι πραγματικά πολύτιμη αυτές τις στιγμές!
  • Είναι όμως  και αυτές οι μέρες, που όσο κι αν προσπαθείτε το πρόγραμμα παραείναι γεμάτο και μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να ιδωθείτε ελάχιστα. Ετοιμάστε του μικρές εκπλήξεις, που θα του φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση και θα δώσουν κι ένα παιχνιδιάρικο τόνο στη σχέση σας. Βάλτε για παράδειγμα ένα σημειωματάκι μέσα στην τσάντα του ή μέσα σε κάποιο από τα βιβλία του ή φτιάξτε ένα πρωινό έκπληξη που του αρέσει πολύ. Αυτές οι μικρές συμβολικές κινήσεις θα του υπενθυμίσουν πως το σκέφτεστε όταν απουσιάζετε.
  • Τέλος, τα παιδιά θα εκτιμήσουν ακόμα και τα ολιγόλεπτα διαλείμματα που είστε σε θέση να τους αφιερώσετε. Παίξτε ένα σύντομο παιχνίδι ή πείτε μια ιστορία στο ενδιάμεσο των δραστηριοτήτων σας, το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο ή ακόμα και στο αυτοκίνητο την ώρα που πηγαίνετε σχολείο. Θα το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο κι από ένα καινούργιο παιχνίδι!

 

Εργαζόμενες μαμάδες και ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.