Εσείς γνωρίζατε όλα αυτά για τις μέλισσες;

Εσείς γνωρίζατε όλα αυτά για τις μέλισσες;

Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Εσείς γνωρίζατε όλα αυτά για τις μέλισσες;

 

  1. Οι μέλισσες μπορούν να προβλέψουν την θερμοκρασία των λουλουδιών. Όταν οι μέλισσες είναι να αποφασίσουν πιο λουλούδι θα επιλέξουν αναζητούν θερμότητα και χρησιμοποιούν το χρώμα του λουλουδιού σαν μια καλή ένδειξη. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι μέλισσες μαθαίνουν να προβλέπουν την θερμοκρασία των λουλουδιών από το χρώμα τους.
  2. Οι μέλισσες μπορούν να λύσουν περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Επειδή χρειάζονται πολλή ενέργεια για να πετάξουν, βρίσκουν την πιο σύντομη διαδρομή για να επισκεφτούν λουλούδια. Υπολογίζουν λοιπόν τις αποστάσεις και επιλέγουν την πιο κοντινή διαδρομή ώστε να πετάξουν λιγότερο και να μην σπαταλήσουν πολύ ενέργεια.
  3. Οι μέλισσες έχουν προσωπικότητα. Δείχνοντας ότι μπορούν να έχουν κάποια συναισθήματα, κάποιες μέλισσες φαίνεται να είναι πιο τολμηρές και άλλες λιγότερο, ενώ πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι οι ταραγμένες μέλισσες φαίνεται να είναι πιο απαισιόδοξες.
  4. Οι μέλισσες πίνουν καφέ! Ανάμεσα στα φυτά που επισκέπτονται για να πιουν το… καφεδάκι τους είναι το καφεόδεντρο, του οποίου το νέκταρ έχει συγκέντρωση καφεΐνης αντίστοιχη με αυτή που περιέχεται σε μια κούπα στιγμιαίου καφέ, ενώ η ουσία περιέχεται στα άνθη της πορτοκαλιάς και του γκρέιπφρουτ.Η καφεΐνη βοηθά τη μέλισσα να θυμάται ότι το άρωμα του συγκεκριμένου άνθους υπόσχεται μια άκρως νόστιμη… ανταμοιβή. Ετσι τα έντομα επιστρέφουν στα ίδια λουλούδια μεταφέροντας τη γύρη τους.
  5. Οι Μέλισσες έχουν φτάσει ως το διάστημα! Η NASA μετέφερε μέλισσες στο διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι σε αντίθεση με μύγες και άλλα έντομα, η μέλισσα κατάφερε μέσα σε επτά ημέρες να προσαρμοστεί και να μάθει ξανά να πετάει σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας.
  6. Οι μέλισσες έχουν τα ίδια γονίδια κοινωνικότητας με τους ανθρώπους. Ερευνητικά δεδομένα διαπίστωσαν ότι τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την ορμόνη συναγερμού στους εγκεφάλους των μελισσών, βρίσκονται και στα θηλαστικά συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. Για παράδειγμα η φερομόνη συναγερμού στις εργάτριες μέλισσες ενεργοποιείται όταν η αποικία δέχεται απειλή από κάποιον εχθρό.. Επίσης όταν οι μέλισσες επιτίθενται τσιμπώντας ένα ζώο, απελευθερώνουν μια φερμομόνη που προειδοποιεί τις υπόλοιπες να προετοιμαστούν για επίθεση. Ενώ άλλες φερομόνες απωθούν τους εχθρούς που πάνε να εισβάλουν στην κυψέλη. Τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση αυτών των φερομονών εμπλέκονται στην επεξεργασία των σημάτων επικοινωνίας και είναι υπεύθυνα για την κοινωνική τους συμπεριφορά.
  7. melisses


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.