Εσωστρεφής και κοινωνικός, γίνεται;

Εσωστρεφής και κοινωνικός, γίνεται;

Η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια αντιπροσωπεύουν ένα συνεχές, και πολλοί άνθρωποι τείνουν να βρίσκονται κάπου στη μέση των δύο άκρων. Αν θέλετε να γίνετε πιο κοινωνικοί, χρειάζεται μάλλον να ενσωματώσετε και να εξασκηθείτε σε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι πιο κοινωνικοί άνθρωποι έχουν κοινα και συχνά κάνουν τους άλλους να είναι πιο θετικά διακείμενοι απέναντί τους. Το σημαντικότερο ίσως κίνητρο είναι η θετική ανατροφοδότηση από τους άλλους. Φυσικά, παρόλο που ένα κοινωνικό δίκτυο μπορεί να δρά υποστηρικτικά, είναι σημαντικό η προσέγγιση να γίνεται με με έναν τρόπο που δεν ξεπερνά τα προσωπικά μας όρια, επομένως ξεκινάμε με μικρά βήματα και δοκιμάζουμε τι μας ταιριάζει. Για να γίνετε πιο κοινωνικοί πρέπει να μάθετε να διευρύνετε τη ζώνη ασφαλείας σας σιγά-σιγά.  Μην κρίνετε τον εαυτό σας αν δεν κάνετε τόση πρόοδο όση θα θέλατε. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των φίλων που έχετε ή η συχνότητα των κοινωνικών σας εξορμήσεων. Σημασία έχει τι λειτουργεί για εσάς.

Χαμογελάστε. Αν δεν το έχετε συνηθίσει, προπονηθείτε καθημερινά μπροστά στον καθρέφτη. Το χαμόγελο είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε τη φιλική σας διάθεση και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα. 

Ερωτήσεις. Όταν οι άνθρωποι σας μιλούν κάντε τους ερωτήσεις και παρακολουθήστε τη συζήτηση. Προτιμήστε τις ανοιχτές ερωτήσεις, ώστε η συζήτηση να μην κολλήσει σε απαντήσεις ναι/όχι.Ένας από τους καλύτερους και υποτιμημένους τρόπους σύνδεσης με τους άλλους είναι να ακούμε προσεκτικά τι έχουν να πουν οι άλλοι.

Ζητήστε από τους ανθρώπους συμβουλές. Σε όλους αρέσει να νιώθουν αποδοχή και να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί. Αντί να επικεντρώνεστε στα συναισθήματα άγχους ή δυσφορίας που νιώθετε, εστιάστε την προσοχή σας στους άλλους ανθρώπους. Καθώς συζητάτε με άλλους, δώστε προσοχή σε αυτά που έχουν να σας πουν και ζητήστε τη γνώμη τους. 

Όταν έχετε αμφιβολίες, πείτε κάτι ευγενικό. Τα σωστά λόγια τη σωστή στιγμή μπορούν να κάνουν τη μέρα κάποιου πολύ καλύτερη και να ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας. Μελέτες δείχνουν ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε και τη δική μας ικανοποίηση από τη ζωή. Δώστε προσοχή στο τι σας αρέσει πραγματικά σε ένα άτομο, ώστε να εννοείτε πραγματικά αυτό που λέτε. Αποφύγετε τις κοινοτοπίες ή τα κλισέ. Μην λέτε το ίδιο πράγμα σε όλους και αποφύγετε τα προφανή κομπλιμέντα για την εξωτερική τους εμφάνιση. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους.

Οι άνθρωποι είναι γενικά πολύ απασχολημένοι για να παρατηρήσουν τις δικές σας ανησυχίες ή τους φόβους σας. Στην πραγματικότητα, οι έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν το πόσο πολύ τους παρατηρούν οι άλλοι. Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.