Ετοιμάστε το σπίτι σας για τη νέα σχολική χρονιά

Ετοιμάστε το σπίτι σας για τη νέα σχολική χρονιά

Ετοιμάστε το σπίτι σας για τη νέα σχολική χρονιά

Ετοιμάστε το σπίτι σας για τη νέα σχολική χρονιά

Ξεκινήστε να ετοιμάζετε το σπίτι σας για τη νέα σχολική χρονιά με ένα φθινοπωρινό καθάρισμα. Όχι μόνο τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, αλλά θα είναι και πιο κλεισμένα μέσα λόγω του επικείμενου δροσερού καιρού. Καθαρίστε καλά το σπίτι σας δωμάτιο προς δωμάτιο, από πάνω προς τα κάτω. Απολυμάνετε, αποσυμφορήστε και δημιουργήστε ένα υγιές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά σας να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Οργανώστε τις ντουλάπες των παιδιών σας

Αν και το να απαλλαγείτε από την ακαταστασία στα υπνοδωμάτια των παιδιών σας θα είναι πάντα μια πρόκληση, μπορείτε να προηγηθείτε του παιχνιδιού με το να αποσυμφορήσετε και να οργανώσετε τις ντουλάπες των παιδιών σας. Συνδυάστε τον χρόνο καθαρισμού με ποιοτικό οικογενειακό χρόνο και εμπλέξτε τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα παιδιά σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ψάξετε το περιεχόμενο της ντουλάπας και να αποφασίσετε τι θα μείνει και τι θα φύγει. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν να βάλουν στην άκρη τα καλοκαιρινά ρούχα, να βγάλουν τα σχολικά και τα χειμωνιάτικα, να βοηθήσουν στην οργάνωση των παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων. Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη αποθηκευτικούς κάδους με ετικέτες στα δωμάτια των παιδιών σας, τώρα θα ήταν η ιδανική στιγμή να το ξεκινήσετε.

Δημιουργήστε χώρους μελέτης

Με εφευρετικότητα και προγραμματισμό υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία χώρων εργασίας και μελέτης όπου τα παιδιά σας μπορούν να επικεντρωθούν στις σχολικές εργασίες. Για μια γρήγορη και εύκολη επιλογή, το τραπέζι της τραπεζαρίας μπορεί να αποτελέσει έναν τέλειο χώρο εργασίας για τους μαθητές σας, αρκεί να μπορούν να εργάζονται με ελάχιστο θόρυβο και περισπασμούς.

Ένα δωμάτιο ή μια περιοχή κοντά στην κουζίνα μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα εξαιρετικό “γραφείο στο σπίτι” για τα παιδιά. Εφόσον έχουν αρκετό χώρο για να εργάζονται άνετα, το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στους γονείς στην κουζίνα τους παρέχει υποστήριξη και ανατροφοδότηση που θα τα βοηθήσει στη μελέτη και την εργασία τους.

 

 

Οργανώστε τα σχολικά είδη

Οργανώστε χάρακες, γόμες, χαρτί, στυλό και άλλα απαραίτητα. Τα διαχωριστικά συρταριών ή τα τάπερ κουζίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξινομήσετε και να διαχωρίσετε τα σχολικά είδη και να τα κρατήσετε μακριά από τη μέση. Ένας διοργανωτής γραφείου ή μια παλιά θήκη σκευών μπορεί να είναι μια εύκολη λύση για να κρατάτε επίσης μαρκαδόρους, στυλό και μολύβια σε ετοιμότητα. Χρησιμοποιήστε ράφια για να στοιβάζετε χαρτί και να οργανώνετε τα σχολικά βιβλία και τα τετράδια για τη μελέτη.

Δημιουργήστε ένα κέντρο επικοινωνίας

Επιλέξτε μια περιοχή ή μια γωνιά που να είναι σε κοινή θέα από όλους στην οικογένεια ως κύριο κέντρο επικοινωνίας. Σε αυτόν τον καθορισμένο χώρο θα πρέπει να βρίσκονται τα έγγραφα, οι εργασίες, τα προγράμματα για το σχολείο, τα αθλήματα και άλλα σημαντικά εργαλεία επικοινωνίας για εύκολη επισκόπηση και παρακολούθηση. Το κέντρο επικοινωνίας σας μπορεί να είναι το πίσω μέρος μιας πόρτας, ένας ανοιχτός χώρος στον τοίχο της κουζίνας ή άλλα σημεία με εύκολη πρόσβαση.

Αν έχετε τον απαραίτητο χώρο, τα ημερολόγια, οι πίνακες κιμωλίας και οι πίνακες ανακοινώσεων βοηθούν στο να κρατάτε τα πολυάσχολα προγράμματα σε τάξη και τις σχολικές εργασίες να παραδίδονται εγκαίρως. Μπορείτε να φτιάξετε το κέντρο επικοινωνίας σας όσο απλό ή περίτεχνο θέλετε, αρκεί να κάνει τη δουλειά του. Μπορείτε να συμπεριλάβετε προμήθειες όπως στυλό και μαρκαδόρους, γάντζους και μικρά ράφια για διάφορα αντικείμενα και πολλά άλλα. Με τη δημοτικότητα των smartphones, των φορητών υπολογιστών και άλλων ψηφιακών συσκευών, ένα ψηφιακό ημερολόγιο θα μπορούσε να είναι ένας βολικός τρόπος για να συμβαδίζετε με τον προγραμματισμό και τις υπενθυμίσεις.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα για το σπίτι

Ένα πρόγραμμα για τις δραστηριότητες ρουτίνας στο σπίτι, όπως η ώρα του ύπνου, οι ώρες φαγητού, οι ώρες για το διάβασμα στο σπίτι και άλλα, μπορεί να διευκολύνει την προετοιμασία για το σχολείο. Είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε τα παιδιά όταν σχεδιάζετε το πρόγραμμα του σπιτιού σας για μεγαλύτερη συμμετοχή. Θέλετε να έχετε το πρόγραμμα έτοιμο και λειτουργικό τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολείου για να εγκλιματιστούν τα παιδιά. Από την εφαρμογή των πιο πρώιμων ωρών ύπνου μέχρι την απλή προσαρμογή των παιδιών σε μια μετα-καλοκαιρινή ρουτίνα, το να ξεκινήσετε νωρίς τη νέα σας ρουτίνα θα κάνει τη μετάβαση από το σχολείο πιο εύκολη για όλους.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.