Γιατί κάποιες ασθένειες αλλάζουν τον χαρακτήρα μας;

Γιατί κάποιες ασθένειες αλλάζουν τον χαρακτήρα μας;

Είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι όταν κάποιος είναι άρρωστος δεν έχει την σωματική δύναμη και τη διάθεση για κάποιες δραστηριότητες, λόγω του ότι νιώθει καταβεβλημένος και αδύναμος. Αυτό που δεν φανταζόμασταν είναι ότι οι χρόνιες λοιμώξεις και φλεγμονές, επηρεάζουν τον χαρακτήρα μας. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα απέδειξαν ότι το σύστημα έκκρισης της ντοπαμίνης, της ορμόνης που συνδέεται με την κινητοποίησή μας να κάνουμε πράγματα, επηρεάζεται ανεπανόρθωτα.

Με άλλα λόγια, η μειωμένη παραγωγή της ντοπαμίνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο βρέθηκε να σχετίζεται με την βιοχημική αντίδραση του σώματός μας απέναντι σε κάποια φλεγμονή ή λοίμωξη που παρουσιάζει χρονιότητα. Μοιάζει σαν να αποτελεί μία προσπάθεια του οργανισμού μας να εξοικονομήσει ενέργεια ώστε να παρατείνει το απόθεμα ενέργειάς του όσο μεγαλύτερο γίνεται, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Το σώμα μας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να θεραπεύσει μία πληγή και να ξεπεράσει μία μόλυνση, καταστάσεις που αναγνωρίζονται από τον οργανισμό ως χαμηλού επιπέδου λοιμώξεις. Η εξοικονόμηση ενέργειας λοιπόν, αποτελεί μονόδρομος για την επιβίωση του οργανισμού μας, γεγονός που οδηγεί τον εγκέφαλό μας στην χημική προσαρμογή του, με αποτέλεσμα τη δομικά αλλαγή του χαρακτήρα μας.

asthenies_kai_haraktiras


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.