Γιατί κάποιοι άνθρωποι μισούν τα Χριστούγεννα;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι μισούν τα Χριστούγεννα;

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι ανυπομονούν για την εποχή των Χριστουγέννων και συμμετέχουν στις παραδόσεις και στα έθιμα με χαρά και καλή διάθεση,  υπάρχουν και αυτοί που απεχθάνονται τα Χριστούγεννα.

Οι κυριότερες αιτίες που προβάλλουν είναι:

  1. Ο στολισμός ξεκινά όλο και νωρίτερα
  2. Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι χριστουγεννιάτικες ταινίες
  3. Τα πάντα είναι πανάκριβα
  4. Όλοι παριστάνουν τους χαρούμενους
  5. Τα οικογενειακά τραπέζια είναι πάντα αποτυχημένα
  6. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσποιούμαστε ότι μας αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα
  7. Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο
  8. Δεν μπορείς να βρεις τραπέζι πουθενά
  9. Έχει πάρα πολύ κόσμο
  10. Τα κιλά των γιορτών

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις αιτίες γι΄αυτούς που μισούν την περίοδο των γιορτών, και παραπονιούνται για εμπορευματοποίηση και υποκρισία. Σε μία επιστημονική μελέτη από έναν πρωτοπόρο στον τομέα της νευροεπιστήμης βρέθηκε ότι τα μοναχικά άτομα είναι αυτά σιγά σιγά αποκτούν αλλεργία στα Χριστούγεννα.  Η κοινωνική απομόνωση και η έλλειψη της συντροφικότητας τονίζεται τα Χριστούγεννα που αποκτούν μία πικρή γεύση όταν κανείς είναι ή αισθάνεται μόνος. Χρησιμοποιώντας fMRI μελέτησε δύο ομάδες εθελοντών στους οποίους παρουσίασε μία σειρά εικόνων με ανθρώπινες δραστηριότητες. Κάποιες έδειχναν ανθρώπους να διασκεδάζουν και κάποιους ανθρώπους να συγκρούονται. Η περιοχή του εγκεφάλου που αναγνωρίζει τις ανταμοιβές είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση στα μη μοναχικά άτομα σε σύγκριση με εκείνα που ήταν μόνα.

Επιπλέον, η εποχή των Χριστουγέννων κυρίως αφορά τα παιδιά που βυθίζονται στη μαγεία της ατμόσφαιρας. Επομένως στην ομάδα των μισητών των Χριστουγέννων, αρκετοί δεν έχουν δικά τους παιδιά, ή είναι πάνω από 50 ετών.

Τέλος, μία άλλη κατηγορία ανθρώπων που δυσφορούν αυτήν την εποχή, είναι όσοι έχουν καταναγκαστικές προσωπικότητες. Η αλλαγή του προγράμματος και η αδυναμία χαλάρωσης, είναι χαρακτηριστικά που δεν τους επιτρέπουν να προσαρμοστούν στους έντονους ρυθμούς των Χριστουγέννων ούτε ψυχικά, αλλά ούτε και σωματικά.

 

Γιατί κάποιοι άνθρωποι μισούν τα Χριστούγεννα


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.