Η δύναμη της θετικής σκέψης και πώς να την αποκτήσεις

Η δύναμη της θετικής σκέψης και πώς να την αποκτήσεις

Η δύναμη της θετικής σκέψης και πώς να την αποκτήσεις

Μπορείς εύκολα να ενισχύσεις τη θετική σου πλευρά, αρκεί να το θέλεις. Στην πραγματικότητα, η θετικότητα δεν είναι προνόμιο, ούτε ταλέντο, αλλά το αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας, εξάσκησης, θέλησης και επιμονής. Η αισιοδοξία είναι φιλοσοφία και στάση ζωής και η θετική σκέψη δεν είναι παρά μία συνειδητή επιλογή, που μας φέρνει κάθε μέρα ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία, τη σωματική και ψυχική υγεία.

Πώς θα τα καταφέρεις;

1.Η καλή μέρα ξεκινάει από το πρωί. Βρες 3 λόγους για τους οποίους αξίζει να χαμογελάς και ξεκίνα δυναμικά τη μέρα σου. Με κάθε χαμόγελο και με κάθε θετική σκέψη, χτίζεις μια ακόμα ασπίδα κατά του stress.   

2.Θετικές επιρροές. Επίλεξε θετικούς ανθρώπους και πες αντίο σε άτομα που δεν σου κάνουν καλό. Η θετικότητα είναι μεταδοτική, το ίδιο και ο αρνητισμός, η γκρίνια και η μιζέρια. Ανακάλυψε τι σου χαλάει τη διάθεση και προετοιμάσου για να αντιμετωπίσεις τις πηγές του «κακού» με δραστικές αλλαγές.

3.Σκοπός και κίνητρα. Βάλε στόχους και ανακάλυψε τα πράγματα που θα δώσουν νόημα στην καθημερινότητά σου. Κάθε επιλογή πρέπει να έχει λιγότερη αυτοκριτική και περισσότερη  αυτό-αποδοχή.

4.Ασκήσεις θετικών συναισθημάτων. Οι μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης, η ευγνωμοσύνη και  ο αλτρουισμός φτιάχνουν τον καμβά της αισιοδοξίας. Βάλε το δικό σου χρώμα.

5.Απλές σκέψεις. Οι αποτυχίες και οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες και αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να τις αντιμετωπίσεις είναι να απλοποιήσεις τα πράγματα. Ψάξε για λύσεις και αλλαγές και μην αναλώνεσαι στα πώς και στα γιατί. Σχεδόν πάντα έχεις μια επιλογή, που οι αρνητικές σκέψεις δεν σε αφήνουν να δεις. Αν πάλι υπάρχει κάτι που σε απασχολεί έντονα, σκέψου το σε βάθος χρόνου. Θα σε απασχολεί ή θα έχει την ίδια σημασία σε 5 λεπτά, 5 μέρες, 5 μήνες ή 5 χρόνια;

6.Υγιεινή διατροφή. Το φαγητό δεν επηρεάζει μόνο το σωματικό βάρος, αλλά και τον εσωτερικό σου κόσμο, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου. Προσπάθησε να κάνεις υγιεινές επιλογές και προτίμησε φαγητά πλούσια σε βιταμίνες, που ενισχύουν τη θετική διάθεση.

7.Άσκηση. Η τακτική άσκηση ενισχύει τη θετική διάθεση, καθώς συμβάλλει στις απελευθέρωση ενδορφινών. Λίγα λεπτά επιπλέον περπάτημα ή γυμναστική μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

8.Ύπνος. Ο καλός και ποιοτικός ύπνος προσφέρει γενικότερη ευεξία, ενώ παράλληλα αν παραμένεις θετικός και αισιόδοξος έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να απολαύσεις έναν αναζωογονητικό ύπνο.

Κι αν σήμερα δεν κατάφερες να πετύχεις το στόχο της θετικότητάς σου, κάνε μια μικρή ανασκόπηση στα γεγονότα της ημέρας και στη δική σου συμπεριφορά και δοκίμασε ξανά. Μην ξεχνάς ότι κάθε μέρα που ξυπνάς, έχεις μια ακόμα ευκαιρία να γεμίσεις και να μοιράσεις θετική ενέργεια.

 

 

 

 

Θετική σκέψη


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.