Ιδέες για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο

Ιδέες για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο

Ιδέες για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο

Όλοι ξέρουν ότι τα Σαββατοκύριακα είναι για χαλάρωση και ηρεμία από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται τις δουλειές που αφήσαμε πίσω στο γραφείο ή να προγραμματίζουμε ποια θα είναι η πρώτη δουλειά που θα κάνουμε μόλις επιστρέψουμε τη Δευτέρα το πρωί. Ο προσωπικός χρόνος όμως για χαλάρωση και ηρεμία είναι σημαντικός για να βοηθήσει το άτομο να είναι παραγωγικό και δημιουργικό μέσα στην καθημερινότητα. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να απομακρυνθούμε λίγο από την πίεση και το άγχος;

  • Βάλε ένα τέλος στην εβδομάδα που πέρασε. Η εβδομάδα έχει τελειώσει και εσύ μπορείς να προχωρήσεις στις επόμενες ημέρες που έρχονται. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τι πήγε λάθος, τι μένει ακόμα να γίνει και τι θα μπορούσε να έχει συμβεί διαφορετικά. Αφιέρωσε τη σκέψη σου και τη δημιουργικότητά σου στις δύο ημέρες που έχεις μπροστά σου για να απομακρυνθείς από όλα αυτά.
  • Μην ανοίξεις τα εταιρικά e-mails. Ένα πολύ βασικό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να αφιερώνουν έστω και λίγο χρόνο για να δούνε αν έχουν κάποια ενημέρωση ή απάντηση σε εργασιακές εκκρεμότητες. Υπάρχει πάντα και η Δευτέρα!!!
  • Προγραμμάτισε χρόνο για σένα. Βρες τι είναι αυτό που σε ξεκουράζει και βάλτο στο πρόγραμμα. Μία ταινία που ποτέ δεν πρόλαβες να δεις, μία βόλτα με φίλους, ημερήσια εκδρομή με τα παιδιά σου. Αν ηρεμήσεις και περάσεις καλά, η επιστροφή στη ρουτίνα θα γίνει πιο ευχάριστα.
  • Μην προγραμματίσεις την επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ συνηθισμένο η Κυριακή να είναι η μέρα που θα προσπαθήσεις να βάλεις σε μία σειρά τις δουλειές που εκκρεμούν στο γραφείο ή να κάνεις μία λίστα με τις ενημερώσεις που πρέπει να γίνουν. Όμως το Σαββατοκύριακο δεν έχει τελειώσει και εσύ αφιερώνεις πολύτιμο χρόνο σε κάτι που έτσι και αλλιώς θα επαναλάβεις το πρωί της Δευτέρας με το που κάτσεις στην καρέκλα του γραφείου σου.

Μικρές και εύκολες ιδέες που μπορεί όμως να αλλάξουν την καθημερινότητά σου!

 

idees gia ena xalarwtiko sabbatokuriako

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.