Ιδέες για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ιδέες για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Πέρα από τις διάφορες εκδηλώσεις που συμβαίνουν ανά τον κόσμο και  τις ιδιαίτερες δράσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην επίσημη χώρα φιλοξενίας, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα μπορούσε να γίνει μια πολύ καλή αφορμή για να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Εάν έχουμε τη διάθεση, υπάρχουν σίγουρα τρόποι για να κάνουμε αυτήν την ημέρα λίγο πιο ξεχωριστή.

  • «Τουρίστας στην πόλη μου»: Πόσες φορές έχετε προσπεράσει αξιοθέατα, μουσεία και άλλους τουριστικούς προορισμούς στην πόλη που μένετε; Η ημέρα αυτή είναι κατάλληλη για να περπατήσετε στους δρόμους της  πόλης σας με τον αέρα του τουρίστα. Τι θα έκανε ένας τουρίστας; Τι θα ήθελε να δει; Σε ποια σημεία θα έβγαζε μια αναμνηστική φωτογραφία; Μπείτε στοv ρόλο του τουρίστα και μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά σας ανακαλύψτε μια άλλη πλευρά του τόπου σας. Υπάρχουν σίγουρα πολλά σημεία και δραστηριότητες που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

 

  • «Εξερευνητής του κόσμου»: Τι θα λέγατε να αφιερώνατε αυτήν την ημέρα για να γνωρίσετε μια καινούργια χώρα ή περιοχή; Αναζητήστε πληροφορίες, δείτε ένα ντοκιμαντέρ ή μια ταινία. Εάν έχετε παιδιά, μπορείτε να παίξετε μαζί κάποιο παιχνίδι γνώσεων ή να κάνετε χειροτεχνίες που σχετίζονται με τη χώρα της επιλογής σας. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι να αφηγηθείτε και να ακούσετε ιστορίες από φίλους για τις περιπέτειες στα ταξίδια τους ή για τον τόπο καταγωγής τους, να αναζητήσετε και να ανταλλάξετε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό. Κανονίστε έναν καφέ ή μαζευτείτε στο σπίτι. Θα μάθετε σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και θα περάσετε όμορφα.

 

  • «Μάγειρας ή γευσιγνώστης»: Οργανώστε ένα όμορφο οικογενειακό γεύμα με εναλλακτικές γεύσεις ή καλέστε φίλους για να το προετοιμάσετε μαζί. Επιλέξτε την κουζίνα μιας χώρας που σας αρέσει ή σας φαίνεται ενδιαφέρουσα, προμηθευτείτε υλικά και πειραματιστείτε με συνταγές που θα βρείτε. Μπορείτε να κάντε ακόμα και «διαγωνισμό γεύσης» με πιάτα εμπνευσμένα από κάποια  χώρα ή τον τόπο καταγωγής των φίλων σας. Ο καθένας θα φέρει κάτι και όλοι μαζί θα απολαύσετε καινούργιες  γεύσεις. Εάν δεν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο, επιλέξτε ένα εστιατόριο με ξένη κουζίνα, που δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα.

 

  • «Χορευτής»: Αντί να επιλέξετε τα συνηθισμένα στέκια για τη βραδινή σας έξοδο, δοκιμάστε να επισκεφτείτε έναν χώρο που θα σας «ταξιδέψει» σε άλλους ρυθμούς. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε νέα μουσικά ακούσματα ή εναλλακτικούς χώρους διασκέδασης.

 

  • «Τουριστικός πράκτορας»: Εάν αναβάλλετε συνεχώς να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας, είναι μια ευκαιρία να το κάνετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να προγραμματίσετε τις επόμενες διακοπές σας ή εκείνο το ταξίδι που τόσο πολύ θέλετε να κάνετε. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, οργανώστε μια ημερήσια εκδρομή. Καθορίστε το budget σας, κλείστε την ημερομηνία, το μεταφορικό μέσο και την παρέα. Αυτήν τη φορά μην μείνετε στα λόγια.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.