Με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να διαχειριστεί δύσκολους ανθρώπους;

Με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να διαχειριστεί δύσκολους ανθρώπους;

Με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να διαχειριστεί δύσκολους ανθρώπους;

Έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή να θελήσουμε να αποφύγουμε κάποιο άτομο από το εργασιακό ή το προσωπικό μας περιβάλλον επειδή είναι πολύ δύσκολο να συνεννοηθούμε μαζί του. Πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμούσαν να μην έρθουν σε επαφή με τέτοιου είδους άτομα όμως τις περισσότερες φορές είναι αναγκασμένοι ή δεν μπορούν να το αποφύγουν. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τον εαυτό μας αλλά και να επιτύχουμε το στόχο μας πιο εύκολα;

Απομακρυνθείτε συναισθηματικά: Προσπαθήστε να αφαιρέσετε το συναίσθημα από μία αντίστοιχη κατάσταση. Μειώστε τις προστριβές. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι αυτό το άτομο δεν αξίζει τη συναισθηματική σας ενέργεια και είναι ευκολότερο να διατηρείτε μια υγιή απόσταση και να μην συνεχίζετε μια μακρά διαμάχη.

Μην το παίρνετε προσωπικά: Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση σαν ένας εξωτερικός παρατηρητής. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε την κατάσταση όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Προσπαθήστε να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στα γεγονότα σαν γεγονότα και όχι στη δική σας προσωπική συναισθηματική κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή: Είναι πιο αποτελεσματικό να κάνετε υπομονή και να περιμένετε. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζεται καν να έρθετε σε αντιπαράθεση. Αλλά ακόμα και στις καταστάσεις εκείνες που μία σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, μπορείτε πάντα να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει και να αξιολογήσετε τι έχετε να κερδίσετε και τι να χάσετε.

Χρησιμοποιήστε το χιούμορ: Το χιούμορ πολλές φορές μπορεί να σας βγάλει από μία δύσκολη κατάσταση, ακόμα και να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Αποτελεί ένα σημαντικό επικοινωνιακό εργαλείο και μπορεί να δημιουργήσει μία πιο ήρεμη κατάσταση η οποία θα ευνοεί τη συζήτηση.

 

Me poious tropous mporei kaneis na diaxeiristei duskolous anthrwpous

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.