Μια νέα ψυχική διαταραχή αποτελείται από ανθρώπους που αγαπάνε ….όλο τον κόσμο!

Μια νέα ψυχική διαταραχή αποτελείται από ανθρώπους που αγαπάνε ….όλο τον κόσμο!

 

Η γενετική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Williams,εμφανίζεται σπάνια, δηλαδή 1 στις 10.000, και θεωρείται το αντίθετο του αυτισμού.  Είναι μία διαταραχή που προκαλείται από την απουσία 26 έως 28 γονιδίων στο χρωμόσωμα 7. Επίσης παρατηρείται ότι τα άτομα που την έχουν, εμφανίζουν υψηλά επίπεδα της ορμόνης της αγάπης, δηλαδή της οξυτοκίνης.

Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με σύνδρομο Williams είναι ότι δείχνουν εμπιστοσύνη σε όλους, εμφανίζουν μεγάλη κοινωνικότητα και φιλικότητα χωρίς διακρίσεις, ενώ αγκαλιάζουν και αγαπούν όλους ανεξαιρέτως, χωρίς να νιώθουν φόβο για όσους δεν γνωρίζουν.  Παρ’ όλο που τους αρέσει να γνωρίζουν καινούργια άτομα και να κάνουν φίλους, δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις με άλλους ανθρώπους γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να ακολουθήσουν κοινωνικούς κανόνες.

Επίσης, παρατηρείται ότι ο δείκτης νοημοσύνης τους είναι σε χαμηλά επίπεδα (50-60IQ) και δυσκολεύονται σε κάποιες απλές καθημερινές δραστηριότητες. Επιπλέον δείχνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος θέλει να σταματήσει να συζητάει κάτι και αν θέλει φύγει. Εμφανίζουν σοβαρά γνωστικά προβλήματα, όπως δυσκολίες στην αντίληψη του χώρου και διάσπαση προσοχής. Αντιμετωπίζουν συχνά κρίσεις άγχους, ενώ επιζητούν συνεχώς την προσοχή και την επιβεβαίωση από τους γύρω τους.

Εξωτερικά, τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο Williams έχουν συνήθως μικρή μύτη με κλίση προς τα πάνω, το άνω χείλος έχει μήκος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, σαρκώδη χείλη και μικρό πιγούνι.

Η υγεία τους παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερβολικά υψηλή ποσότητα ασβεστίου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές, πόνο στα οστά, σύγχυση και δυσκολία συγκέντρωσης, ανορεξία, πρήξιμο στην κοιλιά, ναυτίες, κοιλιακό άλγος και εμετούς. Παρουσιάζουν επίσης, υπερευαισθησία στους ήχους, μυοσκελετικά προβλήματα, κολικούς και προβλήματα στη διατροφή κυρίως στις μικρές ηλικίες.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους θεωρείται η κλίση τους στη μουσική, καθώς έχουν τη δυνατότητα να συγκρατήσουν στο μυαλό τους μελωδίες για πολλά χρόνια. Νιώθουν πολύ έντονα το ρυθμό της μουσικής και επηρεάζει τη διάθεσή τους. Γι’ αυτό πολλές φορές κλαίνε όταν ακούνε ένα λυπητερό τραγούδι ή αρχίζουν να χορεύουν με ένα χαρούμενο κομμάτι.  Επιπλέον, παρουσιάζουν υψηλή ενσυναίσθηση, δηλαδή την ικανότητα να ταυτίζονται με τη ψυχική κατάσταση του άλλου.

syndromo_williams


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.