Μην ξεχνάτε ένα από τα μυστικά της μακροζωίας: 2 φρούτα και 3 λαχανικά την ημέρα

Μην ξεχνάτε ένα από τα μυστικά της μακροζωίας: 2 φρούτα και 3 λαχανικά την ημέρα

Σύμφωνα με την Αμερικανική καρδιολογική εταιρία και δεκάδες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνεται ότι η ιδανική διατροφή που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας για μακροζωία και σωματική υγεία προϋποθέτει την πρόσληψη 2 φρούτων και τριών λαχανικών την ημέρα.

Μόλις ένας στους 10 ενήλικες περιλαμβάνει αρκετά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή του σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε 2 εκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως. Παρόλο που είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών για τη διασφάλιση της σωματικής μας υγείας τα μηνύματα που αφορούν την ιδανική ποσότητα υπήρξαν ασαφή για πολλά χρόνια. Επιπλέον, οι σύγχρονες δίαιτες ευνοούν τη λήψη πρωτεϊνών για τη διατήρηση χαμηλού βάρους και περιορίζουν τη λήψη φρούτων στην ποσότητα του ενός κάποιες φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard που ανέλυσε στοιχεία 30 ετών, γνωρίζουμε πλέον ότι τα άτομα που  καταναλώνουν 2 φρούτα και 3 λαχανικά την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες κατά 13%, τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό κατά 12% και τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 10%. Επιπλέον, προσθέτοντας φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή μας απομακρύνει τον κίνδυνο θανάτου από παθήσεις του αναπνευστικού κατά 35%! Παρόλο που η συσχέτιση της μακροζωίας με την κατανάλωση 2 φρούτων και τριών λαχανικών δεν πιστοποιεί αιτιολογική σχέση, είναι σίγουρα βοηθητικό να συμπεριλαμβάνουμε στο πιάτο μας καθημερινά τρόφιμα και από τις δύο κατηγορίες.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που αποδείχθηκαν περισσότερο επωφελή είναι τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μαρούλι και τα φρούτα που είναι πλούσια σε καροτίνη και βιταμίνη C  όπως τα εσπεριδοειδή και τα μούρα.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πέρα από τη συνιστώμενη δεν προσφέρει επιπλέον μείωση του κινδύνου θανάτου, αλλά σε περιόδους δίαιτας η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών βοηθά στο αίσθημα κορεσμού και παρέχει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττές θερμίδες.

Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφίμων αυτών και ζούμε σε μία χώρα, στην οποία είναι εύκολο να προμηθευόμαστε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, συχνά αμελούμε να τα συμπεριλάβουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Η μεσογειακή διατροφή παρέχει άπειρες συνταγές οι οποίες περιλαμβάνουν την ποσότητα και την ποικιλία που χρειαζόμαστε κάθε ημέρα, γι΄αυτό μην ξεχνάτε ένα από τα μυστικά της μακροζωίας: 2 φρούτα και τρία λαχανικά την ημέρα.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.