Νέα χρονιά, νέοι στόχοι;

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι;

Οι φετινές γιορτές ήταν σίγουρα διαφορετικές, αλλά με τον ένα ή τον άλλον τρόπο καταφέραμε να μοιραστούμε χαμόγελα και ευχές που ελπίζουμε να γίνουν πραγματικότητα και να γεμίσουν την καθημερινότητά μας. Για πολλούς η αλλαγή του χρόνου και οι πρώτες μέρες κάθε νέου έτους συνδέονται με αλλαγές και νέα ξεκινήματα και έτσι ο πρώτος μήνας κάθε έτους γίνεται αφετηρία για να καθοριστούν νέοι στόχοι και προτεραιότητες. Η πεποίθηση ότι η αλλαγή του χρόνου θα φέρει κάτι διαφορετικό ενισχύεται και συμβολικά με το έθιμο για την κοπή της βασιλόπιτας, καθώς σε εκείνη ή εκείνον που θα τύχει το κομμάτι με το φλουρί, το νέο έτος αναμένεται να  φέρει καλοτυχία και ευημερία.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να θέσουμε νέους στόχους για το έτος που υποδεχτήκαμε ή μήπως όχι;

Στην πραγματικότητα η πιο κατάλληλη στιγμή για να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας ή να δεσμευτούμε στις νέες αποφάσεις μας δεν υπάρχει, γιατί πολύ απλά κάθε στιγμή είναι εξίσου κατάλληλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη ζωή μας ή τουλάχιστον να θέλουμε να προσπαθήσουμε. Το δύσκολο δεν είναι να φτιάξουμε λίστες και να σκεφτούμε όλο όσα θέλουμε να πετύχουμε με την νέα χρονιά, αλλά να μην παρασυρθούμε από παλιές συνήθειες κι από όλα αυτά που μας προσφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας αν και δεν μας ικανοποιούν, και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, επειδή τα νέα δεδομένα μας δυσκολεύουν ή μας τρομάζουν.

Πριν θέσουμε τους νέους μας στόχους χρειάζεται να σκεφτούμε λίγο: τι μας έμαθε η περασμένη χρονιά, τι αλλαγές έφερε που δεν περιμέναμε, τι καταφέραμε να πετύχουμε και πώς, τι δυσκολίες μας έφερε και πώς τις ξεπεράσαμε. Μια μικρή ανασκόπηση του προηγούμενου χρόνου θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε τι έχει όντως σημασία και με τι εφόδια προχωράμε στον νέο. Σίγουρα κάτι καινούργιο μάθαμε, κάτι διαφορετικό κάναμε, κάτι καταφέραμε, ενώ δεν το περιμέναμε, και σίγουρα έχουμε περισσότερες εμπειρίες για να βαδίσουμε στη νέα χρονιά με μεγαλύτερη σιγουριά. Αν πάλι χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια για να θέσουμε σωστά τους στόχους μας,  μπορούμε αυτήν τη φορά να δοκιμάσουμε να το κάνουμε λίγο διαφορετικά, πολλές φορές μια μικρή αλλαγή στον τρόπο αρκεί, για να φέρει μια μεγάλη αλλαγή ζωή. Καλή αρχή!

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.