Νέες ιδέες για δραστηριότητες στην καραντίνα

Νέες ιδέες για δραστηριότητες στην καραντίνα

Ήδη μετράμε πάνω από 60 μέρες που βρισκόμαστε (για δεύτερη φορά) σε καραντίνα. Έχουμε βρει διάφορους δημιουργικούς τρόπους να περάσουμε τον χρόνο μέχρι τώρα με τα παιδιά μας και έχουμε δοκιμάσει πολλές δραστηριότητες ώστε να μην βαρεθούν, αλλά οι ιδέες μας δείχνουν να στερεύουν. Όπως όλα δείχνουν, η καραντίνα θα συνεχιστεί και εμείς ψάχνουμε να βρούμε πως θα απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά μας, μακριά από οθόνες. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε τις ελεύθερες ώρες του lockdown που συνεχίζεται;

Βιβλιοσαλάτα

Μια πολύ καλή ιδέα για να ξανα-ασχοληθούμε με παραμύθια ή παιδικά βιβλία που έχουμε ήδη διαβάσει, είναι να τα μαζέψουμε και να παίξουμε βιβλιοσαλάτα. Να ανακατέψουμε δηλαδή τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές μεταξύ τους σε μία νέα ιστορία. Έτσι, ο καθένας με τη σειρά του διαβάζει δυνατά μία σελίδα ενός βιβλίου που επιλέγει και ο επόμενος συνεχίζει με τη σελίδα ενός άλλου βιβλίου, φτιάχνοντας έτσι μία ιστορία απρόσμενη, αλλόκοτη και σίγουρα πολύ αστεία!!!

Χάρτης του σπιτιού

Όπως κάθε χώρα και περιοχή έχει τον χάρτη της έτσι και εμείς μπορούμε να φτιάξουμε τον χάρτη του σπιτιού μας. Μελετάμε διάφορους χάρτες για να πάρουμε ιδέες, διαλέγουμε χαρτί, μπογιές, τρόπο σχεδιασμού και καλλιεργούμε τις οπτικο-κινητικές μας δεξιότητες με δημιουργικό τρόπο, φτιάχνοντας τον πιο «σπιτικό» χάρτη που έγινε ποτέ!

«Κολάζ του εαυτού μου»

Αξιοποιώντας παλιά περιοδικά, φυλλάδια και εφημερίδες κόβουμε ο καθένας οποιαδήποτε εικόνα ή κείμενο που εκφράζει τον εαυτό του. Έπειτα τα κολλάμε σε ένα μεγάλο χαρτόνι, ζωγραφίζουμε ή γράφουμε ο,τιδήποτε μας εκφράζει και γράφουμε κάπου το όνομά μας με μεγάλα γράμματα. Όταν τελειώσουμε το κολάζ μας σηκωνόμαστε ένας ένας και το παρουσιάζουμε μπροστά στους υπόλοιπους, μιλώντας για τον εαυτό μας και όσα του αρέσουν.

Κατασκηνώνουμε μέσα στο σπίτι!

Τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν σκηνές και καταφύγια μέσα στο σπίτι. Στερεώνουμε ένα σεντόνι με ξύλα ώστε να μοιάζει με τέντα ή αντίσκηνο, προσθέτουμε ένα φακό ή ένα λαμπατέρ, σνακς και μαξιλάρια και απολαμβάνουμε μία διαφορετική εμπειρία camping μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Από τις πιο ωραίες, εύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να περάσουμε τον χρόνο μας στην καραντίνα.

nees idees gia karantnina


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.