Νιώθεις απογοήτευση; Δες τι μπορείς να κάνεις.

Νιώθεις απογοήτευση; Δες τι μπορείς να κάνεις.

Η ευτυχία πηγάζει από τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά παραμένει πάντα μία καθαρά προσωπική υπόθεση. Έτσι, ακόμη κι αν νιώθεις συχνά απογοητευμένος από τους γύρω σου, αλλάζοντας αυτά που περιμένεις από αυτούς διατηρείς την ευτυχία σου ανεπηρέαστη. Εξάλλου, ακόμη και όταν μία κατάσταση ή μία σχέση δεν δουλεύει καθόλου, έχει ακόμη κάποια αξία για μας, αν συμβάλλει στο να αισθανθούμε και να μάθουμε κάτι νέο και διαφορετικό.

Σταματάς λοιπόν να απογοητεύεσαι όταν…

      1.Σταματάς  να περιμένεις να συμφωνούν οι άλλοι μαζί σου.

Αξίζεις να είσαι χαρούμενος/η. Σου αξίζει να ζεις μια ζωή που σε συναρπάζει. Μην αφήνεις την γνώμη των άλλων να σε κάνει να το ξεχνάς αυτό. Δεν ήρθες σε αυτή τη ζωή για να εναρμονιστείς με τις προσδοκίες των άλλων, ούτε εκείνοι με τις δικές σου. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο αποδέχεσαι τις αποφάσεις σου, τόσο λιγότερο χρειάζεσαι την αποδοχή των γύρω σου.

  1. Σταματάς να περιμένεις από τους άλλους να σε σέβονται περισσότερο από όσο σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου.

Σήμερα, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες «Σ’αγαπώ, και από δω και πέρα θα ενεργώ σύμφωνα με αυτό». Είναι σημαντικό να είμαστε καλοί με τους άλλους, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό να είμαστε καλοί πρώτα από όλα με τον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν εξασκείς την αγάπη και τον σεβασμό προς τον εαυτό σου του δίνεις την ευκαιρία να είναι ευτυχισμένος.Και όταν είναι ευτυχισμένος είναι και καλύτερος φίλος, σύντροφος, γονέας,καλύτερος/η ΕΣΥ.

  1. Σταματάς να περιμένεις και να έχεις ανάγκη να αρέσεις στους άλλους

Όταν σήμερα όλοι και όλα προσπαθούν να σε κάνουν να μοιάζεις με το σύνολο, η πιο σκληρή μάχη είναι αυτή που έχεις να δώσεις ώστε να παραμείνεις ο εαυτός σου. Πολλές φορές οι άλλοι μας δίνουν ταμπέλες και χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς επειδή απλά διαφέρουμε από το σύνολο, όχι επειδή μας αξίζει .Αλλά τα πράγματα που μας κάνουν να διαφέρουμε είναι τελικά όσα μας κάνουν να είμαστε ο εαυτός μας, όσα σε κάνουν να είσαι ΕΣΥ και οι σωστοί άνθρωποι γύρω σου θα σε αγαπούν για αυτό.

  1. Σταματάς να περιμένεις από τους άλλους να συμμορφωθούν με την άποψη που έχεις για εκείνους.

Το να αγαπάς και να σέβεσαι τους άλλους, σημαίνει αυτόματα ότι τους επιτρέπεις να είναι ο εαυτός τους. Δώσε προσοχή και σεβασμό σε αυτό που πραγματικά είναι οι άλλοι και όχι σε αυτό που θέλεις εσύ να είναι. Συνήθως στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε παρά μόνο το μισό από όσα πιστεύουμε για κάποιον και το να γνωρίζεις πραγματικά έναν άνθρωπο είναι αρκετό για να τον κάνει να νιώσει υπέροχα. Κάθε άνθρωπος είναι αξιοπρόσεκτος, μοναδικός και όμορφος και χρειάζεται υπομονή πολλές για να το δούμε. Όσο περισσότερο γνωρίζεις κάποιον, τόσο περισσότερο αποκτάς την ικανότητα να δεις πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση και να διακρίνεις την ομορφιά αυτού που πραγματικά είναι.

  1. Σταματάς να πιστεύεις ότι οι άλλοι γνωρίζουν τι σκέφτεσαι.

Οι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα να διαβάζουν το μυαλό μας. Δεν θα ξέρουν ποτέ πως νιώθουμε, εκτός και αν τους το πούμε. Στην καθημερινή μας ζωή πρέπει να επικοινωνούμε με τους άλλους συστηματικά και αποτελεσματικά. Για να καταλαβαίνουν τι θέλουμε, πρέπει να λέμε τι σκεφτόμαστε. Τόσο απλό.

  1. Σταματάς να περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν ξαφνικά.

Αν υπάρχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά κάποιου που ελπίζεις να εξαφανιστεί με τον καιρό, πιθανότατα δεν θα εξαφανιστεί. Αν πραγματικά έχεις την ανάγκη να αλλάξει κάποιος δίπλα σου κάτι, να είσαι ειλικρινής και να ανοίξεις όλα τα χαρτιά σου, έτσι ώστε ο άλλος να γνωρίζει πως νιώθεις και τι ακριβώς χρειάζεσαι.Ως επί των πλείστων, δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους και δεν θα έπρεπε καν να προσπαθήσεις να το κάνεις. Ή τους αποδέχεσαι όπως είναι ή απλά επιλέγεις να ζεις χωρίς αυτούς. Όταν επιδιώκεις να αλλάξεις τους άλλους, συνήθως παραμένουν οι ίδιοι, αλλά όταν δεν προσπαθείς να τους αλλάξεις, αλλά τους στηρίζεις και τους επιτρέπεις να έχουν την ελευθερία να είναι αυτό που είναι, τότε εκείνοι προοδευτικά αλλάζουν προς το καλύτερο. Επειδή αυτό που πραγματικά αλλάζει είναι ο τρόπος που τους βλέπεις.

niwtheis apogoiteysi Des ti mporeis na kaneis2

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.