Ο κανόνας αποταμίευσης των 30 ημερών

Ο κανόνας αποταμίευσης των 30 ημερών

Δυσκολεύεστε να εξοικονομήσετε χρήματα;

Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Η εξοικονόμηση χρημάτων απαιτεί δέσμευση προκειμένου να γίνει συνήθεια. Ακόμα και τότε, κινδυνεύετε να ξεφύγετε από το δρόμο σας όταν προκύπτουν απρόβλεπτα έξοδα. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε ώστε να γίνει η εξοικονόμηση χρημάτων ευκολότερη;

Ένας πολύ βοηθητικός τρόπος είναι το να ακολουθήσετε τον κανόνα των 30 ημερών αποταμίευσης, μια δημοφιλή μέθοδο που σας βοηθά να βάζετε στην άκρη περισσότερα χρήματα. Αντί να κάνετε μια απρογραμμάτιστη αυθόρμητη αγορά βάζετε στην άκρη , σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό, τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αγορά αυτή. Αν εξακολουθείτε να θέλετε να αγοράσετε αυτό το αντικείμενο μετά την παρέλευση της περιόδου 30 ημερών, κάντε το. Διαφορετικά, τα χρήματα παραμένουν στον αποταμιευτικό σας λογαριασμό.

Αλλά ακόμη και πριν εφαρμόσετε τον κανόνα των 30 ημερών για την αποταμίευση, μπορείτε να εφαρμόσετε τον κανόνα των 30 ημερών για τις παρορμητικές αγορές.

Τι είναι ο κανόνας των παρορμητικών δαπανών 30 ημερών;

Όλοι μας μπαίνουμε στον πειρασμό των παρορμητικών αγορών. Ίσως μπαίνετε σε ένα κατάστημα και βλέπετε κάτι που θα θέλατε να αγοράσετε. Ή, ίσως πέσετε πάνω σε μια ενδιαφέρουσα διαφήμιση για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία που θέλετε να δοκιμάσετε.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται να ξοδέψει χρήματα με βάση τα συναισθήματά σας και όχι με βάση το τι υπάρχει στον προϋπολογισμό σας, αυτό μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε παρορμητική αγορά.

Οι παρορμητικές αγορές μπορούν εύκολα να ανατρέψουν τον προϋπολογισμό σας ή ακόμη και να σας προκαλέσουν τη συσσώρευση περισσότερων χρεών αν ξοδέψετε πάρα πολλά. Εδώ είναι που ο κανόνας των 30 ημερών για τις παρορμητικές δαπάνες είναι χρήσιμος.

Για να αποφύγετε μια παρορμητική αγορά, πείτε στον εαυτό σας ότι θα το σκεφτείτε για 30 ημέρες. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε το όνομα του προϊόντος, της υπηρεσίας κ.λπ., πού το βρήκατε και πόσο κοστίζει. Βάλτε αυτό το σημείωμα στο ψυγείο σας ή σε κάποιο εμφανές σημείο του σπιτιού σας. Δεσμευτείτε να σκεφτείτε την αγορά για τις επόμενες 30 ημέρες. Σκεφτείτε αν πρόκειται για πραγματική ανάγκη ή επιθυμία.

Αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι θέλετε να το αγοράσετε στο τέλος των 30 ημερών, προχωρήστε στην αγορά. Αν έχετε ξεχάσει το αντικείμενο ή έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν πραγματικά τόσο σημαντικό, θα έχετε εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα.

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.