Οι 7 θεμελειώδεις αρχές του Gandhi

Οι 7 θεμελειώδεις αρχές του Gandhi

Οι 7 θεμελιώδεις αρχές του Gandhi

Η παγκόσμια ημέρα Μη Βίας καθιερώθηκε στις 15 Ιουνίου 2007 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου, την ημερομηνία γέννησης του Mahatma Gandhi, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869. Ο σκοπός της καθιέρωσης αυτής της ημέρας είναι να υπάρξει ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινής γνώμης για τη μη ύπαρξη βίας σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις.

Ο Mahatma Gandhi (1869- 1949) ήταν Ινδός πνευματικός ηγέτης και πολιτικός. Θεωρείται ο πατέρας του Ινδικού εθνικισμού και ο κήρυκας της μη βίας στον 20ο αιώνα. Αποτελεί ίσως την πιο σημαντική μορφή του εθνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας από τη Μεγάλη Βρετανία και είναι ο εμπνευστής της παθητικής αντίστασης και της μη χρήσης βίας. Απέδειξε ότι οι ειρηνικές διαμαρτυρίες μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα από ότι η στρατιωτική επιθετικότητα.

Σύμφωνα με τον Mahatma Gandhi οι 7 βασικές αρχές που πρέπει να απουσιάζουν από τη ζωή όλων των ανθρώπων είναι:

  1. Πλούτος χωρίς μόχθο.
  2. Γνώση χωρίς χαρακτήρα.
  3. Πολιτική χωρίς αρχές.
  4. Απόλαυση χωρίς συναίσθημα.
  5. Εμπόριο χωρίς ήθος.
  6. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά.
  7. Αγάπη χωρίς θυσία.

 

 

Η χρήση βίας μπορεί να φαίνεται καμία φορά ότι κάνει καλό, το καλό αυτό όμως είναι προσωρινό, ενώ το κακό που προξενεί είναι μόνιμο.

Mahatma Gandhi

 

Oi 7 themeliwdeis arxes tou Gandhi


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.