Οι πολυτιμότερες λέξεις είναι τα «όχι» που καταφέραμε να πούμε.

Οι πολυτιμότερες λέξεις είναι τα «όχι» που καταφέραμε να πούμε.

Η ζωή μας καθορίζεται από τις επιλογές μας και αυτά που επιλέγουμε και διεκδικούμε είναι και αυτά που τελικά χαράζουν την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Οι επιλογές μας δεν έχουν να κάνουν μόνο με αυτά που διαλέγουμε ή επιδιώκουμε να έχουμε δίπλα μας, αλλά και με αυτά που απορρίπτουμε. Και τελικά τα «όχι» μας φαίνεται να είναι και οι πιο πολύτιμες λέξεις που θα προφέρουμε ποτέ, γιατί συνοδεύουν κυρίως τις πιο μεγάλες μας αποφάσεις και εκπληρώνουν τις μεγαλύτερες ανάγκες μας.

Τι καθιστά όμως κάτι, πολυτιμότερο από κάτι άλλο; Η προσπάθεια και η δύναμη που χρειάστηκε να αντλήσουμε από μέσα μας, για να καταφέρουμε κάτι, προσδίδει και την υψηλότερη αξία σε αυτό.

Γιατί θέλει δύναμη να αρθρώσουμε αυτήν την απλή και δισύλλαβη λέξη, το «όχι»;

  • Θέλει μεγαλύτερη δύναμη να πεις «όχι», γιατί είναι δυσκολότερο από το να δεχτείς, γιατί απαιτεί κουράγιο και θάρρος το να αντισταθείς σε κάτι.
  • Θέλει μεγαλύτερη δύναμη να πεις «όχι», γιατί έτσι θέτεις τα όρια σου στους γύρω σου και αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχεις.
  • Θέλει μεγαλύτερη δύναμη να πεις «όχι», γιατί σου παίρνει περισσότερο χρόνο να καταλήξεις να αρνηθείς κάτι, που με κάποιον τρόπο έχεις συνηθίσει ή θα σε αναγκάσει να ξεβολευτείς.
  • Θέλει μεγαλύτερη δύναμη να πεις «όχι», γιατί το κόστος του να στερηθείς ή να σου λείψει κάτι απαιτεί μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και σθένος.

Φαίνεται όμως ότι όταν μαθαίνουμε να λέμε αυτή τη λέξη, τότε σταματούν να μας θεωρούν δεδομένους και τότε εκτιμώνται πραγματικά τα «ναι» μας. Αν κάποια «όχι» δεν μπορέσαμε να τα πούμε, ήρθε η στιγμή να τα φωνάξουμε!

 

 

 

oi_polytimoteres_lekseis_einai_ta-_oxi


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.