Όσοι παππούδες και γιαγιάδες προσέχουν τα εγγόνια τους, ζουν περισσότερο!

Όσοι παππούδες και γιαγιάδες προσέχουν τα εγγόνια τους, ζουν περισσότερο!

Η ύπαρξη ενός παππού ή μιας γιαγιάς σε μια οικογένεια είναι αναντικατάστατη, για τα λιλιπούτεια μέλη της και γεμίζει την καρδιά τους με ακόμη περισσότερη αγάπη, ζεστασιά και ευτυχία. Είναι γεγονός, ότι η αγάπη των παππούδων για τα εγγόνια τους είναι ίδια και πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτήν για τα παιδιά τους. Όντας στη ζωή τους και βλέποντάς τα να μεγαλώνουν και να μοιάζουν με τα δικά τους παιδιά, τους προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές.

Πιο ενδιαφέρον ακόμη είναι το γεγονός πως πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι το babysitting στα εγγόνια, βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής σε παππούδες και γιαγιάδες. Συγκεκριμένα, σε μία έρευνα, όπου συμμετείχαν 500 άτομα άνω των 70 ετών, διαπιστώθηκε ότι όσοι φρόντιζαν σε τακτική βάση ένα παιδί, είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου (σε εύρος 20 ετών) σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν επαφές με τα εγγόνια τους. Εν ολίγοις, η φροντίδα των εγγονών μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των παππούδων!

Η μελέτη δεν περιελάμβανε παππούδες που είχαν την επιμέλεια και την πρωτοβάθμια φροντίδα των μικρών παιδιών, αλλά περιοριζόταν μόνο σε εκείνους που φρόντιζαν τακτικά τα εγγόνια τους ή τα κρατούσαν για κάποιες ώρες ή μέρες την εβδομάδα.

Επιστημονικά δεδομένα λοιπόν αποδεικνύουν ότι «υπάρχει σχέση μεταξύ της φροντίδας ενός ατόμου και της μείωσης των συνολικών επιπέδων στρες του φροντιστή». Επιπλέον, φαίνεται ότι η σωματικά ενεργή συμμετοχή των υπερηλίκων συμβάλλει σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, με αυξημένο προσδόκιμο.

Παρόλο που στην ώριμη ηλικία έρχεται η στιγμή της συνταξιοδότησης, οι ευθύνες που συνδέονται με τη φροντίδα ενός παιδιού παραμένουν σημαντικές και συμβάλλουν στην ευτυχία των φροντιστών. Η φύλαξη παιδιών είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η ευτυχία, η οποία με τη σειρά της έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό. Έτσι, δεν είναι περίεργο που τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία και τη ζεστασιά σε όσους βιώνουν στρες.

 

papoudes k giagiades


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.