Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

 

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 214 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε αναπτυγμένες χώρες παρότι θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, δεν χρησιμοποιούν κάποια από τις υφιστάμενες μεθόδους αντισύλληψης. Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αντισύλληψη, το ασφαλές σεξ και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει τη στιγμή και τον τρόπο που θέλει να αποκτήσει ένα παιδί.

Πλέον υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες και εύκολα προσβάσιμες επιλογές αντισύλληψης, οι οποίες διαφέρουν στον τρόπο εφαρμογής και στην αποτελεσματικότητα που προσφέρουν. Κάθε ζευγάρι θα πρέπει να επιλέγει τη μέθοδο αντισύλληψης που του ταιριάζει, αφού πρώτα ενημερωθεί από αξιόπιστη ιατρική πηγή σχετικά με την προστασία που του προσφέρει η κάθε μέθοδος. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι πέρα από την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, είναι απαραίτητη η ενημέρωση για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η επιλογή της μεθόδου συνήθως διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία του ζευγαριού και τον τρόπο χρήσης της μεθόδου.

Εσείς γνωρίζατε τις παρακάτω πληροφορίες;

  1. Το αντισυλληπτικό χάπι παρέχει σχεδόν πλήρη αντισυλληπτική προστασία και αποτελεί την πιο διαδεδομένη ορμονική μέθοδο αντισύλληψης σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα.
  2. Το προφυλακτικό, παρότι έχει ποσοστό κάλυψης 82%, αποτελεί τον δημοφιλέστερο τρόπο πρόληψης παγκοσμίως, καθώς είναι το μόνο που προσφέρει προστασία και για ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με κάποια άλλη μέθοδο για μεγαλύτερη κάλυψη.
  3. Οι μέθοδοι που αγγίζουν πολύ υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας και έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 χρόνια είναι το αντισυλληπτικό εμφύτευμα, το ενδομήτριο σύστημα και το σπιράλ.
  4. Η καταγραφή των γόνιμων ημερών, η διακοπτόμενη συνουσία, το διάφραγμα και τα σπερματοκτόνα έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας.
  5. Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί αύξηση στα ποσοστά χρήσης του προφυλακτικού τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ταυτόχρονα παραμένει υψηλός ο αριθμός των εκτρώσεων.

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.