Ποια είναι η ιδανική ποδοσφαιρική προσωπικότητα;

Ποια είναι η ιδανική ποδοσφαιρική προσωπικότητα;

Μία «καλή προσωπικότητα» είναι κάτι που χτίζεται από τις μικρές ακόμη ηλικίες . Πρόκειται για μία προσωπικότητα που διέπεται από ποδοσφαιρική ανθεκτικότητα, πειθαρχία, αίσθημα ευθύνης, ηθικές αξίες όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, fairplay, ομαδικότητα και ευγενή άμιλλα.Κανένα άθλημα δεν είναι για όλους τους χαρακτήρες, όπως συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχει τόσο ευρύ φάσμα αθλημάτων, γιατί ο καθένας μας επιλέγει και απολαμβάνει διαφορετικά κάθε είδος σωματικής άθλησης, ανάλογα τον τρόπο που μεγάλωσε, τα πρότυπα που έχει, τη σωματική του διάπλαση και άλλους αστάθμητους παράγοντες. 

Δεν υπάρχουν συνταγές ούτε κάποια λίστα που να περικλείει τα ιδανικά χαρακτηριστικά. Κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική και αυτό διαφαίνεται στη διαφορετικότητα των χαρακτήρων των επιτυχημένων αθλητών που έχουν διακριθεί κατά καιρούς στον χώρο του ποδοσφαίρου. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίσματα όπως η συνεχής προσπάθεια, η πειθαρχία, η ταπεινότητα, η αυτοπεποίθηση, η θετική στάση, η διαχείριση του άγχους και των συναισθημάτων, η χρήση τεχνικών μεγιστοποίησης της αθλητικής επίδοσης όπως αυτό- διάλογος και νοερή απεικόνιση, οι υψηλοί ρεαλιστικοί στόχοι, η συγκέντρωση και τα υψηλά εσωτερικά κίνητρα, είναι κάποια από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που σε μικρή ή μεγαλύτερη ποσότητα συμβάλλουν στη διαμόρφωση μίας δυνατής και πολλά υποσχόμενης προσωπικότητας.

 

 

 

 

poia einai h idanikh podosfairiki porsopikothta1


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.