Ποια ώρα της ημέρας έχουμε καλύτερη διάθεση;

Ποια ώρα της ημέρας έχουμε καλύτερη διάθεση;

Μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας του NTNU με βάση αναλύσεις μηνυμάτων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και κυρίως το Twitter,  έδειξε ότι η διάθεσή μας ακολουθεί ένα αρκετά σταθερό μοτίβο που συνδέεται με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Περισσότερα από 25 εκατομμύρια μηνύματα απέδειξαν ότι τόσο η ημέρα της εβδομάδας όσο και η ώρα της ημέρας μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων.

Όσον αφορά τις ώρες, τις εργάσιμες ημέρες, υπάρχει αύξηση των θετικών συναισθημάτων όταν οι άνθρωποι σηκώνονται το πρωί πριν πάνε στη δουλειά, αλλά αυτό το μοτίβο τελειώνει γύρω στις 10.00.  Στη συνέχεια παρατηρείται μία εκ νέου βελτίωση της διάθεσης μεταξύ 14:00 και17: 00 η οποία μπορεί να σχετίζεται με τη λήξη της εργασίας ή το φαγητό. Χρησιμοποιούν συχνότερα λέξεις όπως “γλυκό”, “αγάπη” και “ωραίο”. Η χειρότερη διάθεση παρουσιάζεται αργά το πρωί, ίσως όταν η ένταση της δουλειάς αυξάνει το άγχος.

Όσον αφορά τις ημέρες της εβδομάδας φαίνεται ότι έχουμε καλύτερη διάθεση ξεκινώντας από την Πέμπτη το απόγευμα έως την Κυριακή το πρωί και τη χειρότερη από την Κυριακή το απόγευμα έως την Πέμπτη το απόγευμα.

Οι λιγότερο θετικές λέξεις χρησιμοποιούνται  το απόγευμα της Κυριακής προφανώς ενόψει της έναρξης της νέας εργασιακής εβδομάδας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται επιστημονικά αυτό που ήδη ξέραμε, όταν χαλαρώνουμε από την ένταση της δουλειάς, αποκαλύπτεται ο καλύτερος εαυτός μας!Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.