Πώς διατηρώ το σπίτι μου δροσερό κατά τη διάρκεια καύσωνα;

Πώς διατηρώ το σπίτι μου δροσερό κατά τη διάρκεια καύσωνα;

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα θα πρέπει να επιδιώκετε να διατηρείτε το χώρο διαβίωσής σας δροσερό. Ιδανικά, η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να διατηρείται κάτω από 32°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 24 °C κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βρέφη ή τους ενήλικες άνω των 60 ετών ή όσους έχουν χρόνιες παθήσεις.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τα παντζούρια του σπιτιού σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κλείστε τα παράθυρα και τα παραθυρόφυλλα (εάν υπάρχουν), ιδίως εκείνα που βλέπουν στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Απενεργοποιήστε τον τεχνητό φωτισμό και όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές. Κρεμάστε σκίαστρα, κουρτίνες, τέντες ή περσίδες στα παράθυρα που δέχονται πρωινό ή απογευματινό ήλιο. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε υγρές πετσέτες για να δροσίζετε τον αέρα του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ταυτόχρονα και η υγρασία του αέρα.

Παραμείνετε στο πιο δροσερό δωμάτιο του σπιτιού, ειδικά τη νύχτα. Εάν δεν είναι δυνατόν να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό, περάστε 2-3 ώρες της ημέρας σε δροσερό μέρος (όπως ένα κλιματιζόμενο δημόσιο κτίριο).

Εάν η κατοικία σας διαθέτει κλιματισμό, κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα και εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια που δεν χρειάζεται για να σας δροσίσει, για να διασφαλίσετε ότι το ρεύμα θα παραμείνει διαθέσιμο και να μειώσετε την πιθανότητα διακοπής ρεύματος σε ολόκληρη την κοινότητα. Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση, αλλά όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 35 °C, δεν μπορούν να αποτρέψουν τη δυσφορία που σχετίζεται με τη ζέστη.

Είναι σημαντικό να πίνετε υγρά και να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αποφύγετε όμως το αλκοόλ και την υπερβολική καφεΐνη.

Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα αν μπορείτε. Αν πρέπει να κάνετε έντονη δραστηριότητα, κάντε την κατά τη διάρκεια της πιο δροσερής περιόδου της ημέρας, που είναι συνήθως το πρωί μεταξύ 04:00 και 07:00.

Αποφύγετε να βγαίνετε έξω κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας. Αν όμως είναι απαραίτητο, μείνετε στη σκιά και μην αφήνετε παιδιά ή ζώα σε σταθμευμένα οχήματα.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.