Πώς μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα

Πώς μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα

Η παράνομη αναπαραγωγή και η μη στείρωση των σκύλων συμβάλλουν στην αύξηση των αδέσποτων ζώων που προσπαθούν να επιβιώσουν τριγυρνώντας στους δρόμους. Ζώα φοβισμένα ή επιθετικά, υποσιτισμένα και τραυματισμένα ενίοτε.

Πώς μπορεί όμως ο καθένας μας να συμβάλλει ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα;

Ο πιο καλός και σημαντικός τρόπος από όλους, φυσικά αν νιώθουμε και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε ένα ζώο στη ζωή μας, είναι το να  υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο σκύλο. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και με πλήρη συνείδηση την υιοθεσία του, άρα δεν αναπαράγουμε ούτε επιτρέπουμε την αναπαραγωγή και στειρώνουμε το κατοικίδιό μας.

Αν δεν είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε ένα σκύλο, μπορούμε όποτε έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια μικρή δωρεά σε φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία που δεν σταματούν στιγμή να φροντίζουν αδέσποτα ζώα. Η δική μας οικονομική στήριξη είναι πολύτιμη.

Επίσης μπορούμε να γίνουμε εθελοντές σίτισης στο Δήμο μας, κάνοντας εγγραφή στην ειδική φόρμα της Dogs’ Voice. Με αυτή την κίνηση μπορούμε να βοηθήσουμε ζώα, κάνοντας πράξη την αγάπη μας.

Επιπλέον, είναι βοηθητικό το να έρθουμε σε επαφή με τη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής μας και να μάθουμε πώς μπορούμε να γίνουμε εθελοντές ή να βοηθήσουμε στο έργο της.

Τέλος, μπορούμε να προσφέρουμε φιλοξενία, αν οι συνθήκες του σπιτιού το επιτρέπουν, σε κάποιο αδέσποτο και να το βοηθήσουμε να μην επιστρέψει στον δρόμο ή σε κάποιο κλουβί. Ενώ, μπορούμε να  αφήνουμε κοντά στο σπίτι μας δοχεία με νερό και ξηρά τροφή, λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς κανόνες.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι είτε ιδιώτες, είτε οι φιλοζωικές δράσεις και τα καταφύγια σε συνεργασία με τους δήμους τοποθετούν σπιτάκια και ποτίστρες σε διάφορα σημεία, προκειμένου να ξεδιψούν τα ζώα και να δροσίζονται σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.