Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα βρέφος;

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα βρέφος;

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα βρέφος;

 

Πολλοί νέοι γονείς αναρωτιούνται πώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το μωρό τους, εκτός από τις αγκαλιές και τα χάδια που προκύπτουν αβίαστα στην καθημερινότητά τους. Με το να εντάξουν στο πρόγραμμά τους κάποιες δραστηριότητες ή να ανταποκριθούν στα διάφορα ερεθίσματα με συγκεκριμένο τρόπο επιτυγχάνουν όχι μόνο για να γεμίσουν τα κενά μεταξύ της ρουτίνας των γευμάτων και της αλλαγής πάνας, αλλά και να ενισχύσουν τη μεταξύ τους επικοινωνίας.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό όμως στην πράξη;

Αν ανήκετε στην κατηγορία νέοι γονείς, δοκιμάστε τα παρακάτω:

Μιλήστε με το μωρό σας : Δεν χρειάζεται όταν απευθύνεστε στο μωρό σας να είναι μόνο για να του πείτε γλυκόλογα ή χαριτωμένες κουβέντες. Μπορείτε να του μιλάτε για πράγματα που κάνετε τη στιγμή που βρίσκετε μαζί σας, είτε αυτό είναι η περιγραφή της ρουτίνας σας είτε η λίστα με τα ψώνια που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ. Δεν έχει σημασία που ακόμα  δεν κατανοεί τι του λέτε, αλλά το γεγονός πως αισθάνεται ότι του απευθύνετε τον λόγο και νιώθει την οικειότητα της φωνή σας.

Χρησιμοποιήστε τη μουσική : Μην περιορίζεστε μόνο στα παραδοσιακά παιδικά τραγούδια. Πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο διαδίκτυο, ακόμα και για τα πιο απαιτητικά γούστα. Επιλέξτε τη μουσική και τον ρυθμό που σας εκφράζει, τραγουδήστε, χορέψτε, κάντε θεατρικές κινήσεις με το σώμα σας. Μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μουσική εμπλουτίζοντάς την με δικούς σας στίχους. Παρατηρήστε τον τρόπο που ανταποκρίνεται το βρέφος και σύντομα θα μπορείτε να αναγνωρίσετε ποια τραγούδια  απολαμβάνει περισσότερο να ακούει.

Κάντε το όπως εκείνο : Κατά τους πρώτους μήνες  που ξεκινάνε οι πρώτες φωνούλες του μωρού προσπαθήστε να επαναλάβετε και να μιμηθείτε τους ήχους που βγάζει, αναπτύσσοντας ένα φωνητικό διάλογο μεταξύ σας  που ταυτόχρονα είναι και παιχνίδι.

Δώστε του χρόνο : Το γεγονός πως εσείς είστε αυτοί που «μονοπωλείτε» τη συζήτηση δε σημαίνει πως δε θα βρείτε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Δώστε χρόνο στο μωρό σας να αντιδράσει σε αυτά που το λέτε και να κάνει το δικό του σχόλιο, είτε πρόκειται  για κάποια φωνούλα, είτε  γελάκια και χαρές, εδραιώνοντας έτσι τους πρώτους σας διαλόγους.

Διαβάστε του : Μπορείτε να ξεκινήσετε από απλά παιδικά βιβλιαράκια με εικόνες ή ακόμα κάτι που αρέσει σε εσάς. Μην απογοητευτείτε αν η προσοχή του κρατήσει μόλις λίγα λεπτά, σε αυτή την ηλικία είναι αναμενενόμενο να βαριούνται εύκολα ή να κουράζονται με οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Bonus Tip : Αποφύγετε να εντάξετε κάποιου είδους οθόνη (κινητό, tablet) στη διαδικασία.

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.