Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον αρνητισμό των τοξικών ατόμων;

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον αρνητισμό των τοξικών ατόμων;

Στην προσπάθειά μας να έχουμε μία θετική στάση ζωής στην καθημερινότητά μας, συναντούμε διάφορα εμπόδια, όπως η συμπεριφορά και ο τρόπος έκφρασης διάφορων ανθρώπων του περιβάλλοντός μας που μπορεί να μας επηρεάσουν ή να μας πλημμυρίσουν αρνητικά συναισθήματα. Αποτελεί λοιπόν σίγουρα μια πρόκληση η συναναστροφή με τέτοιου είδους άτομα στη ζωή μας και είναι χρήσιμο να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον τρόπο που μας επηρεάζουν γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να τα αποφεύγουμε, ιδιαίτερα αν πρόκειται για συγγενείς ή συναδέλφους στο εργασιακό περιβάλλον.

Πώς μπορούμε λοιπόν να μην επιτρέψουμε σε έναν «τοξικό» άνθρωπο να μας χαλάσει τη διάθεση ή τη μέρα με εκείνη την ατάκα που θα πετάξει και θα «χτυπήσει» σε ευαίσθητο σημείο;

Σκεφτείτε πρώτα μήπως το πρόσωπο που φέρεται με αυτό τον τρόπο διανύει μία δύσκολη περίοδο, επομένως η αρνητικότητά του πηγάζει από άλλα δυσάρεστα συναισθήματα που πιθανόν βιώνει. Επομένως αντί για θυμό, δείξτε του κατανόηση.

Μη θίγεστε με το παραμικρό σχόλιο ή μη λαμβάνετε τα σχόλια τους τόσο προσωπικά. ‘Οσο κι αν στην πράξη είναι πιο δύσκολο κάτι τέτοιο, όταν συναναστρέφεστε με κάποιον άνθρωπο που εκφράζεται με αρνητικό τρόπο συχνά, μην αφήνετε να σας παρασύρει στον αρνητισμό και την τοξικότητα, γιατί στην ουσία το σχόλιό του είναι στάση ζωής και όχι πάντα προσωποποιημένο απέναντί σας.

Μην πέφτετε στην παγίδα ενός ατέρμονου έντονου διαλόγου με άτομα που γνωρίζετε ότι αρέσκονται να προκαλούν τέτοιες καταστάσεις. Πολλές φορές ένας «τοξικός» άνθρωπος βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά μόνο και γίνεται περισσότερο επικριτικός με τους άλλους, παραβλέποντας τα δικά του σφάλματα. Αν έχετε το δίλημμα ανάμεσα στο να ξεκινήσετε ένα κουραστικό διάλογο προκειμένου να τον πείσετε για τη δική σας άποψη ή να παραμείνετε ήρεμοι και να μην εμπλακείτε καθόλου, προτιμήστε τη δεύτερη επιλογή που θα διασφαλίσει και την καλή σας διάθεση!

Πάρτε βαθιές αναπνοές πριν αντιδράσετε σε αρνητικά σχόλια ή συμπεριφορές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο δικό σας συναίσθημα.

Δημιουργήστε ένα συναισθηματικό δίχτυ ασφαλείας σχετικά με όσα αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα και τι επιτρέπετε να σας επηρεάζει. Δεν έχουν όλα τα σχόλια την ίδια βαρύτητα και θέτοντας τα όρια σας μπορείτε να  αξιολογήσετε καλύτερα ποια άποψη αξίζει να λάμβανετε υπόψη σας και ποιες πηγάζουν  απο αρνητισμό.

Τέλος, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε! Κάποιες φορές μέσα από το χιούμορ ή με ένα χαμόγελο μπορεί να πετύχετε ακόμα και να αντιστρέψετε την αρνητικότητα που εκφράζει ο συνομιλητής σας, δημιουργώντας θετικό κλίμα.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.