Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν;

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν;

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν;

Αναμφίβολα η προσαρμοστικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη και αποτελεσματική. Σίγουρα δεν είναι εύκολο και ειδικά όταν αναφερόμαστε στα παιδιά. Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν και σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής. Η απάντηση είναι απλή. Δεν θα μπορέσουν να τα προστατεύουν συνεχώς και από όλα τα άσχημα. Όμως υπάρχουν τρόποι για να μπορέσει ένας γονιός να βοηθήσει το παιδί να προσαρμόζεται πιο εύκολα στις καταστάσεις και να σκέφτεται πιο θετικά. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά.

  1. Αλλαγή: Είναι σημαντικό οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις αλλαγές που συμβαίνουν ή μπορεί να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αναφερθείτε στα θετικά και στα αρνητικά μίας καινούριας κατάστασης και επιτρέψτε στο παιδί να εκφράσει τη γνώμη του για αυτήν.
  2. Κατανόηση: Οι αλλαγές και οι καινούριες συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά σε δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καταλάβετε αρχικά τα συναισθήματα των παιδιών και τι μπορεί τυχόν να σκέφτονται για μία επικείμενη αλλαγή. Αφού καταλάβετε τα συναισθήματά τους τότε είναι πολύ πιο εύκολο να τα προσεγγίσετε και να βρείτε μαζί μία λύση.
  3. Ενίσχυση αυτοπεποίθησης: Μπορείτε να αναδείξετε τα καλά στοιχεία του παιδιού σας και να το παρακινείτε συνεχώς. Φυσικά είναι σημαντικό να μην θέτετε στόχους για το παιδί που δεν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας, με αποτέλεσμα να απογοητευτεί και να τα παρατήσει.
  4. Αισιοδοξία: Είναι ίσως το σημαντικότερο εφόδιο που χρειάζεται ένα παιδί μπροστά σε μία επικείμενη αλλαγή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να δείξετε στα παιδιά σας πώς να αντιμετωπίζουν μία αλλαγή με αισιοδοξία είστε εσείς οι ίδιοι. Μπορείτε να τους δώσετε δικά σας παραδείγματα απέναντι σε αλλαγές και να τα βοηθήσετε να οραματιστούν ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Pws mporoume na bohthhsoume ta paidia na prosarmostoun


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.