Πώς να αποκτήσετε και να διατηρήσετε μία καινούρια φιλία

Πώς να αποκτήσετε και να διατηρήσετε μία καινούρια φιλία

Πώς να αποκτήσετε και να διατηρήσετε μία καινούρια φιλία

Για ένα παιδί είναι εύκολο να κάνει φίλους. Ο τρόπος που είναι δομημένο το σχολείο, με τα διπλά θρανία και τα πολλά διαλείμματα είναι ένας τρόπος που βοηθάει τα παιδιά όλων των ηλικιών να έρθουν σε επαφή με συνομήλικους και να αλληλεπιδράσουν. Τι γίνεται όμως όσο μεγαλώνουμε και οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν; Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι πολλές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στους ενήλικες να γνωρίσουν καινούριους ανθρώπους και να δημιουργήσουν φιλικούς δεσμούς. Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός με συμβουλές και χρήσιμα tips για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δώσουμε ευκαιρίες σε καινούριους ανθρώπους.

 

  • Αφήστε στην άκρη τις φοβίες σας: Όσο μεγαλώνουμε αυξάνονται και οι αμφιβολίες που έχουμε τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους. Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη το φόβο και να δώσουμε ευκαιρία στον εαυτό μας να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους.
  • Ξεκινήστε από τους γνωστούς σας: Ο πιο εύκολος τρόπος να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους είναι μέσα από κοινές παρέες και ήδη υπάρχοντες φίλους. Δώστε ευκαιρίες και πάτε τελικά σε εκείνο το πάρτι γενεθλίων που είχατε αποφασίσει να αποφύγετε.
  • Κάντε εσείς το πρώτο βήμα: Όταν βρεθείτε τελικά σε ένα μέρος με καινούριους ανθρώπους κάντε εσείς την κίνηση να συστηθείτε και να γνωρίσετε τους γύρω σας.
  • Να είστε ανοιχτοί: Αν κάποιος σας προσεγγίσει και σας μιλήσει προσπαθήστε να συνεχίσετε τη συζήτηση. Μην κρίνετε με την πρώτη κουβέντα το συνομιλητή σας και δώστε την ευκαιρία να σας παρουσιάσει τον εαυτό του.
  • Να είστε ο εαυτός σας: Μην προσπαθe;ite να παρουσιάσετε κάτι άλλο από αυτό που είστε γιατί αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Προσπαθήστε να είστε χαλαροί και μην αλλάζετε το ποιοι είστε για κανέναν άλλον.
  • Κρατήστε επαφή: Αυτός είναι και ο στόχος της φιλίας. Επικοινωνήστε ξανά με τους ανθρώπους που γνωρίσατε και γνωριστείτε καλύτερα.
Pws na apokthsete kai na diathrhsete mia kainouria filia


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.