Πώς να εφαρμόσετε μία καινούρια συνήθεια

Πώς να εφαρμόσετε μία καινούρια συνήθεια

Πώς να εφαρμόσετε μία καινούρια συνήθεια

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί συνεχίζετε να κάνετε κάτι το οποίο είτε δεν σας ωφελεί ή ακόμα χειρότερα σας είναι επιβλαβές. Φυσικά η συνήθεια δεν είναι πάντα αρνητική. Πολλές φορές μας βοηθάει να κρατάμε ένα πρόγραμμα και να μην παρεκκλίνουμε από αυτό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου μία ή περισσότερες συνήθειες μπορεί να αλλοιώνουν την καθημερινότητά μας ή να την επιβαρύνουν. Υπάρχει όμως τρόπος να καθιερώσουμε μία καινούρια συνήθεια ή να προσαρμόσουμε μία ήδη υπάρχουσα; Ακολουθούν κάποια βασικά και εύκολα βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Επικεντρωθείτε στην καινούρια συνήθεια. Προσπαθήστε να διαμορφώσετε τον τρόπο που θέλετε να εντάξετε την καινούρια συνήθεια στο πρόγραμμά σας. Βάλτε ένα στόχο και μην παρεκκλίνετε από αυτόν.

Δεσμευτείτε για τουλάχιστον ένα μήνα. Οι αλλαγές χρειάζονται πάντα χρόνο. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο και θα πρέπει να το έχετε συνέχεια στο μυαλό σας. Καθώς όμως οι μέρες περνούν θα αρχίσει να γίνεται τρόπος σκέψης ακόμα και ανάγκη.

Προσαρμόστε την καινούρια συνήθεια μαζί με μία ήδη υπάρχουσα. Αυτός ο τρόπος μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε αυτό που πρέπει να γίνει ακόμα και να συνδυαστεί, για παράδειγμα ξεκινήστε το περπάτημα ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική.

Κάντε μικρά βήματα. Οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για μία καθημερινή συνήθεια ή ανάγκη. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και προσπαθήστε να κερδίζετε σιγά και σταθερά έδαφος.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Όταν τελικά η αλλαγή επέλθει δώστε στον εαυτό σας τη χαρά της ανταμοιβής. Ήταν κάτι για το οποίο προσπαθήσατε πολύ και τελικά τα καταφέρατε. Σας αξίζει ένα μικρό δώρο ή μία ανταμοιβή.

 

Pws na epharmosete mia kainouria sunhtheia

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.