Πώς να επικοινωνείτε σε καταστάσεις πίεσης και άγχους

Πώς να επικοινωνείτε σε καταστάσεις πίεσης και άγχους

Πώς να επικοινωνείτε σε καταστάσεις πίεσης και άγχους

 

Η επικοινωνία είναι μία διαδικασία δύσκολη ανάμεσα στους ανθρώπους. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις όπου πρέπει να επικοινωνήσετε σε καταστάσεις πίεσης, έντασης και άγχους; Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε κατανοητοί και να περάσετε σωστά τα μηνύματα που θέλετε.

Μιλάτε με προσοχή:

  • Αρχικά πρέπει να είστε συγκεκριμένοι. Οι ακροατές δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας. Θα πρέπει να περιγράψετε ακριβώς αυτό που σκέφτεστε και τα συναισθήματά σας.
  • Μείνετε συγκεντρωμένοι. Μπορεί να έχετε πολλά στο μυαλό σας και να υπάρχει πίεση χρόνου αλλά προσπαθήστε να μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να πείτε.
  • Περιγράψτε συνοπτικά αυτό που θέλετε. Πολλές φορές σε πιεστικές καταστάσεις μπορεί να πείτε πράγματα που δεν τα εννοείτε ή να υπερβάλετε.

Ακούστε με προσοχή: 

  • Μην διακόπτετε. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να πουν αυτά που αισθάνονται χωρίς να τους διακόψει κάποιος ή να φέρει αντίλογο. Δώστε χώρο και χρόνο στο συνομιλητή σας να εκφραστεί και να περιγράψει αυτά που σκέφτεται και αισθάνεται.
  • Ακούστε με κατανόηση. Προσπαθήστε να μπείτε στα παπούτσια του άλλου και να καταλάβετε τι αισθάνεται και πώς νιώθει.
  • Δεχτείτε την κριτική. Προσπαθήστε να μην αντιδράσετε αρνητικά ακόμα και σε περιπτώσεις που αισθάνεστε ότι κάτι σας προσβάλλει. Είναι η στιγμή που πρέπει να λειτουργήσετε σαν φίλτρο σε αυτά που ακούτε.

Απαντήστε κατάλληλα:

  • Να είστε ειλικρινείς. Το να δεχτείτε και να ακούσετε τα συναισθήματα του συνομιλητή σας δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε με όλα.
  • Να λαμβάνετε υπόψιν σας όλα τα στοιχεία. Προσπαθήστε να ακούσετε με προσοχή και να καταλάβετε τι ακριβώς έχει ειπωθεί. Ρωτήστε το συνομιλητή σας σε περιπτώσεις που δεν έχετε καταλάβει ακριβώς τι έχει πει ή έχετε απορία.
  • Προσπαθήστε να ακούσετε τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε αν αυτά που λέτε έχουν θετική ή αρνητική χροιά και πώς μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον συνομιλητή σας.
Pws na epikoinwneite se katastaseis pieshs kai agxous


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.