Πώς να επικοινωνείτε σε συνθήκες πίεσης

Πώς να επικοινωνείτε σε συνθήκες πίεσης

Πώς να επικοινωνείτε σε συνθήκες πίεσης

Στις μέρες μας καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίζουμε δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις. Η επικοινωνία σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο απαιτητική και πολλές φορές δοκιμάζουμε την υπομονή και τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν μελετήσουμε και δουλέψουμε καλύτερα με τον εαυτό μας αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις και να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά.

 

  1. Μιλήστε με προσοχή: Ο συνομιλητής σας δεν μπορεί να ξέρει τι θέλετε να πείτε ή τι σκέφτεστε εκείνη τη στιγμή. Γι᾽ αυτό προσπαθήστε να γίνετε κατανοητοί με απλά λόγια και μικρές προτάσεις. Μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να πείτε και αποφύγετε τα επικριτικά σχόλια και τις κατηγορίες.

 

  1. Ενεργητική ακρόαση: Μην διακόπτετε το συνομιλητή σας. Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας για να υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση και να μπορέσετε και εσείς οι ίδιοι να καταλάβετε τι θέλει να σας πει ο απέναντι. Όσο ακούτε, μπορείτε να συγκεντρώσετε τις απορίες σας και τα σημεία που διαφωνείτε και στη συνέχεια να τα παραθέσετε συγκεντρωμένα.

 

  1. Διαχείριση συναισθημάτων: Προσπαθήστε να μην επηρεαστείτε από τις αντιδράσεις του συνομιλητή σας και να μην τις πάρετε προσωπικά. Σε μια έντονη συζήτηση στόχος είναι να μείνετε αντικειμενικοί και ανεπηρέαστοι, ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση. Όσο έντονα συναισθήματα κι αν σας δημιουργηθούν, πρέπει να συγκρατηθείτε και να παραμείνετε ψύχραιμοι.

 

  1. Απαντήστε με ακρίβεια: Για να απαντήσετε σωστά θα πρέπει πρώτα από όλα να έχετε αντιληφθεί επακριβώς αυτό που συζητήθηκε. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν χρήσιμο να επαναλάβετε μέσω ερωτήσεων κάποια σημαντικά στοιχεία της συζήτησης για να είστε σίγουροι ότι έχετε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να πει ο συνομιλητής. Στη συνέχεια πείτε αυτό που θέλετε χωρίς υπερβολές και έντονους συναισθηματισμούς. Αν δεχτείτε τα συναισθήματα του συνομιλητή σας δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε και σε όλα μαζί του. Προσπαθήστε να του δείξετε ότι μπορείτε να μπείτε στη θέση του αλλά υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία διαφωνείτε.  Pws na epikoinwneite se sunthhkes pieshs


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.