Πώς να είστε πειστικοί;

Πώς να είστε πειστικοί;

 Πώς να είστε πειστικοί;

1.Μάθετε τα πάντα γι΄αυτόν που θέλετε να πείσετε

Είναι πιο εύκολο να μιλήσετε στη γλώσσα του άλλου και τελικά να τον πείσετε, όταν γνωρίζετε πράγματα γι΄αυτόν. Τι του αρέσει, με τι γελάει, τι τον ενοχλεί. Αυτό βέβαια προϋποθέτει υψηλή κοινωνική νοημοσύνη.

2. Μη διστάζετε

Όταν θέλετε να πείσετε κάποιον, φράσεις όπως “νομίζω πως” ή ερωτήσεις του τύπου “έτσι δεν είναι;’ αποδυναμώνουν τα επιχειρήματά σας. Να κοιτάτε στα μάτια, να έχετε σταθερή και απαλή φωνή και να πιστεύετε αυτό που λέτε.

3. Μην πιέζετε

Όσο πιο πολύ πιέζετε κάποιον, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τον πείσετε. Μπορεί να συμφωνήσει μαζί σας, αλλά αυτό είναι προσωρινό, το κάνει για να ξεφύγει από την πίεση. Για να πείσετε κάποιον δεν χρειάζεται να υποστηρίξετε έντονα τη θέση σας, απλά μιλήστε με βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση.

4. Φέρτε τον άλλο κοντά σας

Πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια φροντίστε να δημιουργήσετε ένα ζεστό κλίμα, κάνοντας καλή πρώτη εντύπωση. Επιστρατεύστε την ευγένεια, το χιούμορ, ή δείξτε το ενδιαφέρον σας για τον άλλο με το σώμα σας. Διατηρήστε σταθερή βλεμματική επαφή και κουνάτε το κεφάλι σας καταφατικά.

5. Μιλήστε με σαφήνεια, χωρίς να υπεραναλύετε

Για να πείσετε κάποιον έχετε περιορισμένο χρόνο να εκθέσετε τα επιχειρήματά σας. Μετά χάνετε το ενδιαφέρον του. Πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένος, να γνωρίζετε το θέμα και να μπορείτε να το εξηγήσετε ακόμα και σ΄ένα μικρό παιδί.

6. Χρησιμοποιήστε το όνομα του ανθρώπου, τον οποίο θέλετε να πείσετε

Οι άνθρωποι γίνονται πιο δεκτικοί, όταν ακούν το όνομά τους έχουν την τάση να συμφωνούν. Επιπλέον με αυτήν την τεχνική, προάγεται το αίσθημα της εμπιστοσύνης προς το άτομό σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

persuation (1)


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.