Πώς να κάνετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο διασκεδαστικό για τα παιδιά

Πώς να κάνετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο διασκεδαστικό για τα παιδιά

Πώς να κάνετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο διασκεδαστικό για τα παιδιά

Οι οικογενειακές διακοπές είναι απολαυστικές, όμως τα παιδιά πολλές φορές είναι ανυπόμονα και κουράζονται εύκολα. Πολλά παιδιά καταφέρνουν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κοιμηθούν; Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες ιδέες για να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι διασκεδαστικό τόσο για τα παιδιά σας όσο και για σας.

  1. Επιτραπέζια παιχνίδια: προτιμήστε παιχνίδια ταξιδιού με μαγνήτη για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα και παράπονα για τις συνθήκες του παιχνιδιού.
  2. Ζωγραφική: μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να πάρουν ιδέες από κάτι που είδαν στη διάρκεια του ταξιδιού ή να σας ζωγραφίσουν πώς φαντάζονται ότι θα είναι το μέρος στο οποίο πηγαίνετε.
  3. Μετρήστε αυτοκίνητα: μπορείτε να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι μετρώντας τα αυτοκίνητα που βλέπετε ανάλογα με το χρώμα τους, το μέγεθός τους ή τη μάρκα τους.
  4. Ψάξτε λέξεις που ξεκινούν από ένα γράμμα: με αυτό τον τρόπο κρατάτε τα παιδιά σε εγρήγορση και ξεχνάνε για λίγο την ταλαιπωρία τους μέχρι την επόμενη στάση.
  5. Βρείτε το τραγούδι: μπορείτε να δώσετε στοιχεία για ένα τραγούδι, όπως τη μελωδία ή κάποιους στίχους και τα παιδιά θα πρέπει να βρουν το τραγούδι.
  6. Παιχνίδι παρατηρητικότητας: ζητήστε από το παιδί να εντοπίσει πράγματα που έχουν κόκκινο χρώμα ή που αρχίζουν από συγκεκριμένο γράμμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  7. Το παιχνίδι του ναι ή όχι: κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Όποιος απαντήσει με ναι ή όχι χάνει.
  8. Βάλτε τα αγαπημένα τους τραγούδια: και τραγουδήστε μαζί τους.
  9. Παιχνίδι με πινακίδες: αν τα παιδιά είναι σε ηλικία που μπορούν να διαβάσουν, μπορείτε να ψάχνετε στις πινακίδες των αυτοκινήτων συγκεκριμένα νούμερα ή συγκεκριμένα γράμματα. Όποιος βρει τα περισσότερα, κερδίζει.
  10. Αινίγματα: ετοιμάστε από πριν κάποια αινίγματα και κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά. Η εύρεση της λύσης θα τα απασχολήσει αρκετά ώστε να ξεχάσουν για λίγο την ταλαιπωρία τους.

Μην ξεχνάτε. Όταν ταξιδεύετε με παιδιά, μία στάση κάθε δύο ώρες περίπου θα ήταν καλή ιδέα, για να ξεκουραστούν, να κουνηθούν λιγάκι και να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Καλό ταξίδι.

Pws na kanete ena taksidi me autokinhto diaskedastiko gia ta paidia


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.